Reiserettigheter:

Klar advarsel

Dette må du vite før du bestiller sommerens flyreise.

KANSELLERT: Flere passasjerer som skulle fly med SAS i påska fikk turen kansellert. Hvordan blir det til sommeren? Foto: Odd Roar Lange
KANSELLERT: Flere passasjerer som skulle fly med SAS i påska fikk turen kansellert. Hvordan blir det til sommeren? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du reisesommeren 2022? Med titusener av innstilte fly, kansellerte togavganger, ferjeavganger som aldri ble gjennomført og cruise som det ikke ble noe av fordi skipene aldri kom.

Flykaoset i Norge og Europa traff ikke bare rutetrafikken med full kraft. Også charterturismen, som skulle være den trygge ferieformen, fikk rundjuling.

Mange passasjerer sto strandet ved flyplasser rundt om i verden. Nå fryktes det for en ny kaossommer.

Og det er noen gode råd du må kjenne til allerede nå. Ellers kan du havne i store problemer. Mer om rådene litt seinere.

Dette er årsaken

Det er ikke mangelen på vilje, men evne som gjør at flybransjen fortsatt er i krise. Og den vil kunne ramme mange nordmenn til sommeren. Mangelen på fly og personell gjør at flyselskap allerede har varslet en bølge av kanselleringer til sommeren.

Flytrafikken øker og bare i januar økte den med 69 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Lufthansa har foreløpig kansellert 34 000 flyavganger til sommeren. Og United Airlines sin toppsjef Scott Kirby advarer om nytt reisekaos i 2023 samtidig som selskapet har allerede varslet store kutt i reiseplanene for sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer