Klar anbefaling

Norske flyselskap ut mot oppsiktsvekkende påstand.

FLYMODUS: Før flyavgang bes de reisende om å sette mobilen i flymodus. Foto: Odd Roar Lange
FLYMODUS: Før flyavgang bes de reisende om å sette mobilen i flymodus. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før hver eneste avgang går besetningen på flyet gjennom de vanlige prosedyrene: Ha stolen oppreist, ta opp vindusskjermen, fest setebeltet og slå inn bordet foran deg.

Du bes også om å sette mobilen din i flymodus før take off, og tidligere ble du faktisk bedt om å skru av smarttelefonen, men hvorfor er du nødt til å gjøre det?

Trenger ikke flymodus

Tidligere har vi skrevet om at en mobil som ikke er i flymodus kan forstyrre flyets kommunikasjon, men siden 2014 har du faktisk ikke vært nødt til å slå på flymodus på flyginger i EU - det har EU bestemt - men fortsatt er det flyselskaper som ber deg aktivere flymodus på enhetene dine før avgang.

I fjor la også EU fram sine planer for 5G på fly, som innebærer at flypassasjerene skal kunne bruke mobilen sin i lufta på samme måte som de gjør på bakken.

- Den egentlige grunnen

Overfor CNN Travel forteller en kabinansatt hva som, ifølge personen, er den egentlige grunnen til at flyreisende bes om å aktivere flymodus.

Ifølge den kabinansatte, som ikke står fram med navn, handler flymodusoppfordringen om å gjøre jobben deres enklere under flyreisen, og på et med fly med over 200 personer, vil det ta lengre tid å gjennomføre servering dersom alle passasjerene snakker i telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer