Klar anbefaling

Norske flyselskap ut mot oppsiktsvekkende påstand.

FLYMODUS: Før flyavgang bes de reisende om å sette mobilen i flymodus. Foto: Odd Roar Lange
FLYMODUS: Før flyavgang bes de reisende om å sette mobilen i flymodus. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før hver eneste avgang går besetningen på flyet gjennom de vanlige prosedyrene: Ha stolen oppreist, ta opp vindusskjermen, fest setebeltet og slå inn bordet foran deg.

Du bes også om å sette mobilen din i flymodus før take off, og tidligere ble du faktisk bedt om å skru av smarttelefonen, men hvorfor er du nødt til å gjøre det?

Trenger ikke flymodus

Tidligere har vi skrevet om at en mobil som ikke er i flymodus kan forstyrre flyets kommunikasjon, men siden 2014 har du faktisk ikke vært nødt til å slå på flymodus på flyginger i EU - det har EU bestemt - men fortsatt er det flyselskaper som ber deg aktivere flymodus på enhetene dine før avgang.

I fjor la også EU fram sine planer for 5G på fly, som innebærer at flypassasjerene skal kunne bruke mobilen sin i lufta på samme måte som de gjør på bakken.

- Den egentlige grunnen

Overfor CNN Travel forteller en kabinansatt hva som, ifølge personen, er den egentlige grunnen til at flyreisende bes om å aktivere flymodus.

Ifølge den kabinansatte, som ikke står fram med navn, handler flymodusoppfordringen om å gjøre jobben deres enklere under flyreisen, og på et med fly med over 200 personer, vil det ta lengre tid å gjennomføre servering dersom alle passasjerene snakker i telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.