Hvordan velge riktige fjellsko?

Klar for fjelltur? Slik velger du riktig fjellsko

Her er ekspertenes beste tips.

TURSKO TIL FJELLTUREN: Skotøyet er det viktigste utstyret du bruker penger på før tur-ferien, mener ekspertene. Foto: Christina Honningsvåg
TURSKO TIL FJELLTUREN: Skotøyet er det viktigste utstyret du bruker penger på før tur-ferien, mener ekspertene. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjell- og viddeturismen er stadig økende, enten det dreier seg om korte turer i marka eller lange hytte til hytte-turer på vidda.

For at turopplevelsen skal bli optimal, så bør du kjøpe deg riktig skotøy, råder ekspertene.

Rekordmange overnattinger

Hos Den Norske Turistforening (DNT) ser de godt at flere velger fjellet som feriedestinasjon i sommerferiene, forteller kommunikasjonsrådgiver Mari Stephansen.

- Vi ser det på vårt medlemstall, som stiger for hvert år. I tillegg har vi rekordmange overnattinger. Vi har de som går langruter fra hytte til hytte i flere uker, og vi har de som reiser til en hytte og blir boende, for så å ta dagsturer etter dagsform, forteller hun til Dinside.

- Invester i sko!

Eventyrer og friluftsblogger Marius Fuglestad ble kåret til årets eventyrer 2017. Han har blant annet gått Norge på langs og padlet Canada på tvers, og sier at er det én ting du skal bruke penger på av utstyr før fjellturen, så er det sko.

- Skotøyet er kanskje det viktigste friluftsutstyret jeg har med meg på mine turer og ekspedisjoner i skog og mark. For det er føttene dine som skal stå imot støtene time etter time på tur, og da er dette kanskje det viktigste utstyret, foruten ryggsekken, man bør legge de ekstra kronene på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer