Klar oppfordring: - Sjekk den!

Dette kan bli dyrt.

PASS PÅ: Det kan bli dyrt om du får med deg veggedyr hjem. Foto: Reuters
PASS PÅ: Det kan bli dyrt om du får med deg veggedyr hjem. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har flere land blitt rammet av en veggedyr-invasjon. Nå kommer Huseiernes landsforbund med en oppfordring til alle som skal ut å reise.

- Vårt råd til alle som skal ut og reise, er å sjekke om de har forsikring som dekker bekjempelse av veggedyr. Særlig er dette viktig for de som skal til områder der det nå er kjent at det er store problemer med veggedyr, som for eksempel Paris eller London, forteller Ingeborg B. Engh, biolog og byggteknisk rådgiver hos Huseierne.

Engh informerer om at bekjempelse av veggedyr kan bli kostbart om insektene får etablert seg.

- Per dags dato kjenner ikke jeg til noen fullgod metode som er enkel og billig. Man må ha inn et skadedyrfirma, som vil kunne bruke ulike metoder, men felles for dem er at de er nokså omfattende.

Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

Norsk Hussopp Forsikring kommer med følgende tips for å unngå veggedyr:

  • Ikke legg kofferten oppå eller under hotellsenga. Sjekk også bager nøye hvis barna dine har vært på idrettsarrangement.
  • Vask alle klærne dine når du kommer hjem, helst på seksti grader.
  • Sørg for å oppbevare bagasjen mest mulig lukket, og gjerne på en hylle når du er på ferie.
  • Sjekk gjerne rundt senga og madrassen etter mørke ekskrementflekker. Dette kan du også gjøre hjemme hvis du har mistanke om at du har fått ubudte gjester. Finner du spor etter veggedyr, gi hotellet beskjed om problemet.
  • Sjekk pc og mobilcover godt, særlig hvis du har for vane å lade disse opp på sengekanten. Veggedyr elsker nemlig varme, og kan en sjelden gang søke tilflukt i deksel/tastatur.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer