Klar oppfordring: - Trippelsjekk!

- Det er veldig fort gjort at noe blir feil.

UNØDVENDIG KOSTNAD: Det er noen reisetabber der ute man bør unngå, én av dem bør man trippelsjekke at man unngår. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer
Publisert

Nærmest alle bestiller digitalt når utenlandsferien skal sikres, og det er mange kostbare reisetabber man bør unngå. Men skal vi tro TUI Norge finnes det en ganske enkel tabbe de fleste bør klare å unngå under booking.

Det er nemlig at man feilstaver eget eller medreisendes navn.

- Du må være 100 prosent sikker på at navnet du skriver inn når du bestiller, er stavet nøyaktig likt som i passet du skal reise med, skriver TUI i en pressemelding.

- Fort gjort at noe blir feil

Reiseselskapet skriver at kostnaden varierer, men at sannsynligheten for en ekstrautgift er stor.

- Jeg anbefaler at du trippelsjekker at navnene er stavet riktig før du klikker på bestill-knappen. Det er veldig fort gjort at noe blir feil, så dette er en billig måte å spare seg selv for reisestress og ikke minst unødvendige utgifter på, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen.

Videre minner TUI om at det er navnet som står i passet som er det korrekte å oppgi.

- Dersom du har byttet navn, men ikke har rukket å bestille nytt pass, bestiller du reiser under ditt «gamle» navn, inntil du har bestilt nytt pass med nytt navn. Navnet som står i bestillingen og navnet som står i passet ditt på avreisetidspunktet må stemme overens, forteller Mørk-Løwengreen.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Dette gjelder

DinSide har tidligere skrevet om at flybilletten din kan bli slettet dersom den inneholder skrivefeil, og at mange lurer på hva de skal skrive når de bestiller om navnet inneholder bokstavene æ, ø eller å.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Eline Hyggen Skari, ga DinSide følgende fasit:

  • Æ endres til AE
  • Ø endres til OE
  • Å endres til AA
  • Ñ endres til N
  • Ü endres til U

Les mer om de ulike reglene her.