Klar oppfordring

Dette bør du undersøke dersom du skal feriere i utlandet i sommer.

SNUS: Det er ikke alle steder det er lov å snuse. Foto: Shutterstock / NTB
SNUS: Det er ikke alle steder det er lov å snuse. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye snus man kan ta med seg varierer fra land til land og i enkelte land er det faktisk forbudt å ta med seg snus. Dersom du snuser og skal ut og reise bør du derfor sjekke om det er lov å ta med seg snusen til landet du skal reise til.

- Helsedirektoratet har ikke en fullstendig oversikt over hvilke land som har forbud mot å bringe med seg snus inn i landet (med snus menes her snus med tobakk). Vi kjenner likevel til at Island, Malta og Singapore har et forbud mot å ta med seg snus inn i landene, sier fungerende avdelingsdirektør Mari Jonsrud Lindbekk i Helsedirektoratet.

Kan føre til bot

Skulle man ta med seg snus til et land hvor det er forbudt, vil eventuelle konsekvenser avhenge av det enkelte lands lovgivning. Helsedirektoratet påpeker at de ikke har en oversikt over dette.

- I Norge kan Tolletaten tilbakeholde, beslaglegge og destruere produkter som innføres i strid med norsk tobakkslovgiving. I tillegg kan man straffes med bøter, forklarer Lindbekk til DinSide.

Om du ikke har en kjølebag og vil holde drikken din kald på stranda, bør du ta en titt på dette tipset. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Gjør dette

- Vi vil oppfordre den enkelte person som skal reise utenlands om å undersøke hvilke regler som gjelder for tobakks- og nikotinprodukter i landet/landene man skal reise til. Slik informasjon kan man finne både via regjeringens nettsider og via det aktuelle landets tollsider, råder Lindbekk.

Hvor mye snus du kan ha med deg når du skal feriere i utlandet varierer fra land til land. Du må derfor selv undersøke reglene til reisemålet du skal til før du går til innkjøp av snus som du vil ta med deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer