Klar oppfordring

Nå er det hett i Syden.

VARMT: Å ligge på en strand ved Middelhavet kan bli en varm opplevelse i disse dager. Foto: Shutterstock
VARMT: Å ligge på en strand ved Middelhavet kan bli en varm opplevelse i disse dager. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det koker langs Middelhavet om dagen. På det spanske fastlandet er det ventet temperaturer på over 40 grader de neste dagene.

For Gran Canaria og Tenerife er det sendt ut gult OBS-varsel på grunn av høye temperaturer, melder Canariavisen.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Følger situasjonen

Vings norgesssjef Marie-Anne Zachrisson forteller til DinSide at de gjør det de kan for å informere sine kunder om det skulle bli ekstremvarme.

- Vi sender en sms der vi gjør våre reisende oppmerksomme på varmen, og samtidig oppfordrer til å holde seg i skyggen og drikke mye vann. Vi sendte ut en slik sms til våre reisende i Madrid like før helga, sier hun.

Avgjørelsen om å sende ut ekstra informasjon til gjester avgjøres lokalt på reisemålet.

Det samme gjelder for dem som reiser med TUI. Kommunikasjonssjef Adam Györki, sier at de viderebringer informasjon fra lokale myndigheter, om det kommer ekstraordinær informasjon om for eksempel ekstremvarme.

- Samtidig har jeg inntrykk av at mange følger med på dette, og at spesielt eldre kanskje besøker Middelhavet i april og mai, når det er svalere.

Personlig liker han best å reise til Middelhavet i september og oktober, og råder folk som er bekymret for varmen om å reise da.

Dekkes ikke

Kommunikasjonsjef i forsikringsselskapet Europeiske, som er en del av If, Sigmund Clementz, forteller at de hvert år får henvendelser fra folk om det er mulig å avbestille turen på grunn av for høy varme.

- Dette dekkes naturligvis ikke av reiseforsikringen, sier han.

Han oppfordrer folk til å ta forholdsregler før man reiser hjemmefra.

- Les gjerne lokale medier og sjekk yr.no, sjekk også om hotellet ditt har aircondition, råder han.

Når man har kommet frem til feriemålet, understreker han viktigheten av å få i seg nok væske, og snakker da om alkoholfritt.

- Det kan virke banalt, men det kan være vanskelig å huske. Det er mye som skjer på ferie, man er utenfor sitt vante miljø og har dermed ikke de rutinene man har hjemme.

Et annet tips er å legge aktiviteter der man skal være aktiv til tider på dagen da det ikke er fullt så varmt.

Han minner også om å passe ekstra godt på små barn. Sørge for at de drikker nok væske og oppsøker skygge.

- Så må man huske å kose seg på turen, men kanskje ta ting i litt mer bedaglig tempo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer