Klar reiseadvarsel

Forsikringsselskapet advarer før utenlandsferien.

PASS PÅ: - Ikke heng norske flagg på sekker, kofferter, vesker og lignende, ikke snakk så høyt om at du er fra Norge og ikke vis offentligheten at du har store verdier med deg, råder Gjensidige. Foto: Odd Roar Lange
PASS PÅ: - Ikke heng norske flagg på sekker, kofferter, vesker og lignende, ikke snakk så høyt om at du er fra Norge og ikke vis offentligheten at du har store verdier med deg, råder Gjensidige. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Sommerferien står snart for døra. Til tross for svak krone og prisøkninger, virker det ikke som nordmenns reiseplaner påvirkes.

- Vi diskuter stadig hvorfor vi ikke merker noe til den svake kronekursen i bestillingene. Men det er tydelig at reiselysten trumfer bekymringene for egen økonomi, fortalte Marie-Anne Zachrisson i Ving i mai.

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, har en klar oppfordring før sommerens utenlandsferie.

- Ikke heng norske flagg på sekker, kofferter, vesker og liknende, ikke snakk så høyt om at du er fra Norge og ikke vis offentligheten at du har store verdier med deg, forteller Voll til Rogalands Avis.

Voll trekker fram at det er kjent i utlandet at nordmenn har god råd.

- Vi vet at det er tøffere tider økonomisk, ikke bare for oss, men også for de som bor i utlandet. Det gjør at «kjeltringene» er tilbake, ofte lurere og frekkere enn noen gang.

Hans beste tips er å binde ryggsekken eller veska fast i en stol eller parasoll når man er ute på restaurant, strand eller andre steder.

Det er ingen hemmeighet hvor avgjørende reiseforsikring kan være på ferie. Arne Voll har tidligere fortalt DinSide om et tilfelle der en turist i Egypt måtte betale 150 000 kroner etter å ha blitt behandlet for dårlig mage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer