Klare for besøk

Fra 1. januar ble Romania og Bulgaria medlemmer av EU. Nå håper landene turistene skal få øynene opp for Europas sørøstlige hjørne.

Publisert
Sist oppdatert
Bulgaria og Romania ønsker turistene velkommen. Foto: Bulgaria Travel
Bulgaria og Romania ønsker turistene velkommen. Foto: Bulgaria Travel Vis mer


1. januar ble Romania og Bulgaria medlemmer av EU. Dermed har enda to av de øst-europeiske landene kommet med i det gode selskap. Romania og Bulgaria har store forventninger til EU-medlemsskapet. Både når det gjelder økonomisk utvikling og turisme.

Det forventes nemlig en aldri så liten turistboom til begge landene. Og den som drar, kan glede seg. Begge land har mye spennende å by på både av byer, natur og opplevelser.

Vi nordmenn har falt for Øst-Europa, og drar villig vekk på storbyferie i byer i Polen, Estland, Latvia, Litauen, og Tsjekkia. Vi har allerede gjenoppdaget strendene i Bulgaria, og snart oppdager vi nok resten av Bulgaria og Romania.

Begge land gir absolutt valuta for pengene. Prisene på overnatting, mat og drikke er en brøkdel av hva vi betaler i Norge, eller resten av Vest-Europa forøvrig. Foreløpig finnes det ingen lavprisruter fra Norge til Bulgaria eller Romania, men lavprisselskaper i Tyskland og Storbritannia flyr allerede nå turistene østover i hopetall.

Skal du reise til Bulgarias hovedstad Sofia, eller Romanias hovedstad Bucuresti fra Norge, må du ut med mellom 2.000 og 2.500 kroner for de billigste billettene. De fleste store europeiske flyselskapene flyr til de to byene via et av de europeiske flyknutepunktene.

>>Se hva Romania har å by på
>>Se hva Bulgaria har å by på

Romania og Bulgaria gir mange opplevelser for pengene. Her fra Bulgaria. Foto: Bulgaria Travel
Romania og Bulgaria gir mange opplevelser for pengene. Her fra Bulgaria. Foto: Bulgaria Travel Vis mer


EU utvides stadig. Hva med oss nordmenn? Les DinSide Økonomis sak Norge inn i EU?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer