Klart for første chartertur til rommet!

Når alle verdens kriker og kroker er vel utforsket er det kun en ting å gjøre, sette kursen til værs!

Publisert

Den amerikanske forretningsmannen Dennis Tito har satt himmel og jord i bevegelse for å bli den aller første turisten i verdensrommet. Nå har russiske leger gitt den pengesterke forretningsmannen klarsignal, og går alt etter planen kan Tito skytes opp i løpet av 2001, skriver amerikanske ABC News.

Kostbar ferietur

Originalt, men så koster det til gjengjeld. Tito har sagt seg villig til å betale rundt 180 millioner kroner for å bli skutt opp sammen med to russiske astronauter og avlegge romstasjonen Mir et kort besøk.Turen arrangeres av det private selskapet MirCorp.

Romreisen skal etter planen vare i én uke og den 59 år gamle eksentrikeren fra California presiserer at dette er en livslang drøm som nå er i ferd med å gå i oppfyllelse. Men aller først må Tito igjennom ett år med trening og forberedelser ved romfartssenteret Star City i Russland.

Ingeniøren som ble aksjemegler

Luftige vidundere er ikke ukjent for Dennis Tito som startet sin karriere som flyingeniør. Senere har Tito blant annet jobbet med utvikling av teknologi for NASA før han forsøkte seg som megler på Wall Street. Det var ikke et altfor dumt valg. I dag står han bak firmaet Wilshire Associates og er regnet for å være god for rundt to milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer