Innenlandsreiser under corona

Klart for norgesreiser?

Regjeringens gjenåpningsplan gir håp om norgesreiser fra slutten av mai. Men allerede i april kan turistattraksjonene åpne for publikum.

UTEPILS: Statsminister Erna Solberg er åpen for at det blir utepils i noen deler av landet allerede neste uke. Video: Bjørge Dahle Johansen. Reporter: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag la statsminister Erna Solberg frem planen for hvordan Norge skal kunne gjenåpne samfunnet etter mange måneder med strenge coronatiltak.

Planen er å åpne opp i fire trinn, som gradvis letter opp i tiltakene, og trinn 1 kan inntre allerede neste uke - dersom smittetall og vaksineringstakt tilsier det.

Per i dag er unødvendige reiser innenlands ikke anbefalt av myndighetene. Men dersom alt går etter planen kan det snart åpnes for langhelger og ferier i Norge.

Åpne attraksjoner med trinn 1

Første trinn i gjenåpningsplanen til regjeringen er å lette på de strenge tiltakene som ble innført før påske. Disse skulle vare til 12. april, men er forlenget til og med onsdag 14. april.

Dermed kan det vurderes å blant annet tillate 200 personer på arrangementer utendørs, og 200 personer ganger 3 kohorter hvis publikum sitter i faste tilviste plasser.

Dinside har spurt når fornøyelsesparker, dyrehager, museer og liknende kan åpne som normalt med bakgrunn i gjenåpningsplanen. Ifølge helsedepartementet er dette allerede i trinn 1. Og det kan skje før 14. april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer