Klart for nye tårn i New York

Vinneren i konkurransen om hvordan WTC-området i New York skal bebygges, er klart i dag. Alle bilder fra utviklernes nettsider, og arkitektkontorenes nettsider.

Arkitektgruppen Studio Daniel Libeskinds vinnerutkast. Foto: Ikke bruk
Arkitektgruppen Studio Daniel Libeskinds vinnerutkast. Foto: Ikke bruk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ganske kort tid etter terroren som for alltid forandret New Yorks skyline, ble det klart at man ønsket seg nye høybygg på kremtomten på Manhattan. Flere forslag er utarbeidet av anerkjente arkitekter - nå er valget gjort. Og vinnerutkastet vil gi New York en høytragende, men helt annerledes skyline enn den vi så før 11. september 2001.

Se bilder og tegninger av vinnerutkastet, og de forslagene som ikke nådde opp.

Se mer lenger ned på siden.Vinnerutkastet betyr at New York igjen skal sikre seg verdens høyeste bygning. Det høyeste tårnet skal rage 1.776 symbolske fot opp i luften. (1776 var året for USAs uavhengighetserklæring.) Det tilsvarer drøye 541 meter over bakken.

Og i høyden skal tårnet inneholde hager, et symbol på liv ifølge arkitektkontoret bak forslaget, Studio Daniel Libeskind. Vinnerforslaget innebærer også at området får to store parker, Park of Heroes og Wedge of Light.

Med i konkurransen til siste runde, var også THINK team, med sine transparente tårn.

Se modeller og bilder her

Daniel Libeskind

Arkitekten Daniel Libeskind ble født i Polen i 1946, og ble amerikansk statsborger i 1965. Hans første store byggeprosjekt var det jødiske museet i Berlin (1989), museet åpnet for to år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer