Klart for nye tårn i New York

Vinneren i konkurransen om hvordan WTC-området i New York skal bebygges, er klart i dag. Alle bilder fra utviklernes nettsider, og arkitektkontorenes nettsider.

Arkitektgruppen Studio Daniel Libeskinds vinnerutkast. Foto: Ikke bruk
Arkitektgruppen Studio Daniel Libeskinds vinnerutkast. Foto: Ikke bruk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ganske kort tid etter terroren som for alltid forandret New Yorks skyline, ble det klart at man ønsket seg nye høybygg på kremtomten på Manhattan. Flere forslag er utarbeidet av anerkjente arkitekter - nå er valget gjort. Og vinnerutkastet vil gi New York en høytragende, men helt annerledes skyline enn den vi så før 11. september 2001.

 • Se bilder og tegninger av vinnerutkastet, og de forslagene som ikke nådde opp.
 • Din mening

  Syns du vinnerutkastet ser best ut? (Avsluttet)
  Ja(51%) 117
  Nei(34%) 78
  Vet ikke(16%) 36
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Se mer lenger ned på siden.


  Vinnerutkastet betyr at New York igjen skal sikre seg verdens høyeste bygning. Det høyeste tårnet skal rage 1.776 symbolske fot opp i luften. (1776 var året for USAs uavhengighetserklæring.) Det tilsvarer drøye 541 meter over bakken.

  Og i høyden skal tårnet inneholde hager, et symbol på liv ifølge arkitektkontoret bak forslaget, Studio Daniel Libeskind. Vinnerforslaget innebærer også at området får to store parker, Park of Heroes og Wedge of Light.

  Med i konkurransen til siste runde, var også THINK team, med sine transparente tårn.

 • Se modeller og bilder her
 • Daniel Libeskind

  Arkitekten Daniel Libeskind ble født i Polen i 1946, og ble amerikansk statsborger i 1965. Hans første store byggeprosjekt var det jødiske museet i Berlin (1989), museet åpnet for to år siden.

  Andre høybygg

  I Shanghai bygges det som blir verdens høyeste bygg på 492 meter, før tårnet i New York står klart.

 • Shanghais nye høybygg

 • Verdens høyeste fornøyelsespark

 • Mer om WTC og andre av verdens høyeste bygninger
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer