Klaustrofobisk severdighet

Rotterdam er kjent som en arkitektonisk skattejaktmark, og av de mest kjente attraksjonene er kubehusene som reiser seg over elvevannet i Oude Haven.

Publisert
Sist oppdatert

- Vil dere komme inn en tur? Bare betale litt, så hjelper dere oss å dekke husleien?

En smilende beboer lener seg ut av kjøkkenvinduet sitt, som henger over hodene på regnhutrende turister. Veggen vinduet er festet i står ikke i rett vinkel til bakken slik vi gjerne er vant til, men velter seg over menneskene på torget fra siden av boligkuben som er plassert med en spiss ned i en betongsøyle. Og kuben er ikke alene, langt derifra. På rekke og rad står husene i kubeskogen og lokker på nysgjerrige besøkende i iskaldt åttitallsgult.

 • Se bilder fra kubehusene
 • Kubehusene

  Kubehusene er oppført langs en av Rotterdams brygger, og stod ferdige i 1985. Arkitekten er Piet Blom, som fikk oppdraget å lage noe spesielt mellom Blaak og Oude Haven. Ett av husene, nummer 70, drives som museum, slik at du kan se det også fra innsiden. Husene ligger i Blaakse Bos, nær Oude Haven, et populært sted for uteløver.

  Klaustrofobisk

  Opp en utvendig trapp, inn en trang dør og opp en like trang innvendig trapp som går inne i søylen. Dette som en advarsel om hva som kommer.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.