Kle deg anstendig i ferien

Klar oppfordring til turister i sommer. Se om du vet du hvordan du bør kle deg.

I mange ferieland er det IKKE akseptabelt å vandre rundt i badetøy utenfor stranda eller bassengområdet. Foto: Kamil Dratwa
I mange ferieland er det IKKE akseptabelt å vandre rundt i badetøy utenfor stranda eller bassengområdet. Foto: Kamil Dratwa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske charterturister har ikke det aller beste ryktet i eget land - og det til tross for at britene er minst like glade i å reise på solferier som oss nordmenn. Nå har det britiske reisemagasinet Wanderlust lansert en kampanje for å få britene til å være mer respektfulle overfor lokalkulturen når de reiser på ferie utenlands. Det skriver Daily Mail.

Toppløs glamourmodell risikerer fengsel

I det siste har flere hendelser der briters uvitenhet om lokalkultur skapt situasjoner. Blant annet kan glamourmodellen Katy Price ende i fengsel etter at hun solte seg toppløs på verandaen foran bungalowen hun hadde leid på et luksusresort i Maldivene. En gjeng britiske fotballspillere ble arrestert etter at de kledde seg ut som svært lettkledde nonner på Kreta.

- Å vise for mye naken hud gjør ikke bare at folk blir støtte og fornærmede, det kan også føre til at turister mottar trusler. Noen steder har minimale bikinier ført til angrep på vestlige kvinner, sier sjefredaktør i Wanderlust, Lyn Hughes til Daily Mail. Les mer om Wanderlusts kampanje her.

Her er de dårligst likte turistene - og de som kler seg verst

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer