Klima, religion og cubanske cocktalis

Sol, religion og rom... i salig blanding.

Publisert

Det er hett på Castros øy. Det er også utbredt med religiøse aktiviteter på tross av det kommunistiske regimet. Og så er det det cubanske coctails... rom er selvsagt hovedingrediensen.

Klima

Cuba er en øy full av kontraster. Grønne, frodige skoger med yrende dyreliv og høye fjell mot kilometerlange kritthvite strender. Klimaet er deilig tropisk, men faktisk uten ekstreme temperaturer på grunn av vindene fra havet. Regntiden på Cuba varer fra mai til oktober, og i denne perioden kan det komme svært kraftige regnskyll. Som regel er det hele over i løpet av et par timer.

Det er i snitt 330 soldager i året på Castros røde øy. Snitt-temperaturen ligger på 25.5 grader og januar er den kaldeste måneden, mens juli er den varmeste.

Religion

Det er absolutt religionsfrihet på Cuba! Det er katolismen som er mest utbredt – og det er daglig gudstjenester over hele øya. Prostestantisk kristendom utøves også, men faktisk så er voodoolignende religiøse ritualer vel så utbredt. Svart magi med tradisjoner fra Afrika…

Cubanske cocktails

Som ellers I Karibien er rom “nasjonaldrikken”. Den mest kjente er Cuba Libre som inneholder hovedsaklig rom og cola. På en god andreplass kommer Daiquiri som lages i mange varianter. For Hemingway-elskere høres vel Daiquiri Frappé kjent ut (frappé vil si at den lages med finhakket is). Dette var hans yndlingsdrink og det forsår vi godt. Enda en vinner er ”mojito”, en drink hovedsaklig bestående av rom, sitron og hakkede mynteblader. Definitivt verdt å prøve!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer