Klin til og hopp i det

Det er ingen vits i å være forfengelig når man bader i Dødehavet. Men for all del - ikke gjør som tittelen oppfordrer til. Det vil du få svi for!

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen vits i å ta på seg den fineste bikinien, sminke ansiktet eller prøve å barske seg med et stilig stup ved Dødehavet.

Solen steker fra skyfri himmel da bussen vår begynner på de lange bakkene nedover mot Dødehavet. På veien passerer vi en stein som markerer havnivået. Vi skal cirka 400 meter under havets overflate. For å flyte på flesket.

Se bildene fra Dødehavet

Salte saker

Dødehavet ligger mellom Israel og Jordan, og er kjent for sitt mineralholdige vann. Fordi Dødehavet ligger under havoverflaten, er det inget naturlig utløp for vannet. Det varme klimaet gjør at store mengder vann fordamper, mens alle salter og mineraler blir værende igjen i havet. Faktisk består Dødehavet av 25 prosent salt, over åtte ganger saltere enn havet. De forskjellige saltene og mineralene som finnes i sjøen er blant annet magnesium, natrium, kalium, kalsium og brom.

I det nordøstlige hjørnet av Dødehavet, på jordansk side, ligger spahotellene på rekke og rad langs kysten. Her har mange av de kjente internasjonale hotellkjedene bygget store og luksuriøse komplekser med egne spaavdelinger, og selvsagt egen strandlinje til Dødehavet. Vi slipper inn som dagsgjester, og trasker ned til strandkanten for å skifte til badetøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer