Tog for fly

KLM bytter ut én flyvning med tog - daglig

Dette er noe flyselskapet gjør for å skape en mer bærekraftig fremtid for luftfart, og oppfordrer kundene til å kompensere på CO₂-utslipp.

ERSTATTER LUFT MED LAND: Det nederlandske flyselskapet KLM melder at skal bytte ut én av fem daglige flyvningene mellom Brussel og Amsterdam med høyhastighetstog. Foto: Regis Duvignau/Reuters/NTB Scanpix.
ERSTATTER LUFT MED LAND: Det nederlandske flyselskapet KLM melder at skal bytte ut én av fem daglige flyvningene mellom Brussel og Amsterdam med høyhastighetstog. Foto: Regis Duvignau/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nei, det er ikke en spøk: Det nederlandske flyselskapet KLM skal nemlig bytte ut én av fem daglige flyvninger mellom Brussel og Amsterdam med høyhastighetstog, skriver E24.

Strekningen tar i dag 45 minutter med fly, og blir ofte brukt av reisene som skal videre med et annet fly fra Schiphol lufthavn i Amsterdam.

Endringene skjer i samarbeid med togoperatøren Thalys og N.V. Nederlandse Spoorwegen, og vil tre i kraft fra 29. mars 2020, ifølge en pressemelding.

Gjør det for klimaet

Dette er noe KLM har sagt de kommer til å gjøre over lengre tid såfremt togene kan matche hastigheten, påliteligheten og komforten til flyene.

SAMARBEIDSPARTNER: Thalys er ett av to togselskap som skal erstatte KLMs Brussel-Amsterdam-flyvning. Foto: Philippe Huguen/AFP/NTB Scanpix.
SAMARBEIDSPARTNER: Thalys er ett av to togselskap som skal erstatte KLMs Brussel-Amsterdam-flyvning. Foto: Philippe Huguen/AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Tog for fly er en del av KLMs Fly Responsibly-prosjekt, med mål om å skape en bærekraftig fremtid for luftfart, samt oppfordrer kundene til å kompensere på CO₂-utslipp.

- Det er både komplekst og krevende å drive med luftfart og tog, så det å bytte ett fly mot tog vil gi oss nyttig erfaring, sier KLM-sjef Pieter Elbers.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer