KLM Paul Huf Award 2004 til nederlandsk fotograf

Anton Corbijn er årets vinner av KLM Paul Huf Award 2004. Prisen på 20.000 euro vil bli offisielt overrakt av KLMs president og CEO Leo van Vijk i en seremoni den 14 mars.

Publisert
Sist oppdatert

Overrekkelsesseremonien er ikke lagt til en tilfeldig valgt dag. 14 mars ville vært den berømte nederlandske fotografen Paul Hufs 80. bursdag. KLMs Paul Huf Award ble stiftet i 1999 i forbindelse med KLMs 80-årsjubileum, og Hufs 75-årsdag. Paul Huf jobbet i samarbeid med KLM i mer enn 50 år. Tidligere prisvinnere er Oliviero Toscani, Co Rentmeester og Annie Leibovitz.

Gjenkjennelsesmomentet

Juryens avgjørelse er først og fremst basert på fotografens karakteristiske stil. Corbijn, som startet sin karrière som fotograf for et musikkblad som 17-åring, har fotografert noen av verdens største musikere, kunstnere, forfattere og filmstjerner.

- Corbijns fotgrafier gir deg en følelse at du ser og opplever mer enn det som faktisk er avbildet, sa juryen.

- Når han gjør et portrett av en kunstner, legger han også alltid igjen et klart og tydelig visuelt visittkort.

Corbijn er respektert verden over, og har fotografert store stjerner som Miles Davis, David Bowie, Isabella Rossellini, Clint Eastwood, Björk, Allen Ginsberg, Johnny Cash, Keith Richards, Lance Armstrong, Frank Sinatra og U2 (som han har fotografert de 22 siste årene).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer