Knockout på høstdepresjonen

Norge har verdens høyeste forekomst av såkalte Sesonal Affective Disorder, eller på norsk høst- og vinterdepresjoner. Mellom fem og ti prosent av befolkningen antas å slite med tungsinn og tretthet i mørketia. Fortvil ikke, det finnes motgift. Plukk og velg blant våre aktivitetstips som slår tilbake høstdepresjonen.

Publisert
Sist oppdatert
Knus høstdepresjonen nå!
Knus høstdepresjonen nå! Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Trøtt, tiltaksløs og trist? Kanskje du er en av dem som blir deppa av lite lys. Seasonal Afective Disorder – høst- og vinterdepresjon – kan ifølge gruppen Psykiskhelse.no være inngangen til enda tyngre depresjoner. Årsaken til denne plagen er sammensatt, men mangelen på lys er en av ingrediensene. Psykiskhelse.no trekker også frem overgangen fra en sommer med fri og mye aktiviteter, til høst med arbeid og lite fritid som en annen årsak til at så mange blir nedstemte på høsten. Psykiskhelse.no mener lysterapi kan være gunstig for dem som er hardest rammet, men at folk flest vil være tjent med å gjøre hyggelige ting med venner, trene og komme seg ut på tur.

Vi har kuren

DinSide Reise har ikke planer om å gå ned for telling som følge av lysmangel, og har satt sammen en aktivitetsliste som garantert slår knockout på tungsinn og elendighet.

Knus høstgruffen – ti tips mot sludd og tåke

Denne artikkelen ble publisert første gang 30. september, 2002.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer