Knus høstgruffen

Første bud for å kurere nedstemthet er å komme seg ut.

Publisert
Sist oppdatert
Jegere skal være mindre deprimerte om høsten enn den øvrige befolkningen. Kom deg ut på tur.
Foto: Jorgetutor.com
Jegere skal være mindre deprimerte om høsten enn den øvrige befolkningen. Kom deg ut på tur.
Foto: Jorgetutor.com Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

1. Kom deg ut!

187.800 mennesker kan ikke ta feil. Så mange er det nemlig som drar på jakt på høsten, og ifølge Norges Jeger- og Fiskerforening er jegere mindre deprimerte enn den øvrige befolkningen. Lys er avgjørende for humøret. Sørg for å komme deg ut av stua mens det er dagslys.

Les mer:
Jakt for dummies
Ti på topp i fjellet

2. Noe å glede seg til

Noe å se frem til gjør bikkjekalde morgenstunder litt lettere. Sett i gang med planleggingen av drømmereisen nå. Trude Hauge og Turid Olsen reise i flere måneder rundt i Mellom-Amerika. På forhånd hadde de spart og planlagt reisen i flere måneder.

- Turene i kyllingbussene – vi kalte dem det – stappet med folk med kyllingkurver på hodet, og med jesusfigurer og plysjdekorasjoner, er kanskje det vi syntes var morsomst, forteller Olsen og Haugen.

Med ekstrajobber og nitid sparing finansierte de to lærerne sin drømmetur.

Les mer:
Slik realiserer du reisedrømmen

3. Spa

Den belgiske byen Spa har gitt navn til den moderne oppfriskeren. Siden åttitallet har spa-begrepet, som opprinnelig betyr kurbad, blitt utvidet. Nå omfattes også hud- og kroppspleie, nedstressing og hvile, kosthold og mosjon i begrepet.. Spafeberen har herjet i utlandet i flere år, og har landet også i Norge. Dulling og kjærlig forpleining av egen kropp er dunderkur mot nedstemthet, influensa og andre ekle høst- og vinterrelaterte plager

Les mer:
Se DinSides pristest på spa

4. Amor i storbyen

BARCELONA: Ta med venn eller venninne til Barcelona i høst. Her fra Park Güell.
Foto: Inga Holst
BARCELONA: Ta med venn eller venninne til Barcelona i høst. Her fra Park Güell.
Foto: Inga Holst
Vis mer

Ta med darling, ektemann eller bestevenninna på weekendtur til Barcelona, Roma eller Paris i høst. Ingenting er som å komme seg vekk, spise godt, ta en skikkelig museumsrunde og ikke minst trimme kredittkortet i gourmet- og moteforretninger. De fleste charteroperatørene tilbyr weekendpakker med fly- og hotellovernattinger. Er budsjettet lite, bør du følge med i DinSides restplassoversikt. Her finner du flere tusen reiser til virkelig lave priser, og selvfølgelig er det gode sjanser for at det popper opp weekendturer.

Les mer:
DinSide Reises storbymeny
Alt om Barcelona

Skroll ned

5. Ferie til overs

Sol, varme og noen svømmetak i veltemperert sjø – milevis fra oktobertåke og tiltakende sluddbyger – er saliggjørende for et nedstemt sinn. Utenfor de store reisesesongene – sommer, høstferie, jul, vinterferie og påske – er det rimelig å reise. Har du en ferieuke igjen, lar det seg gjøre å få en miniferie til en tusing eller to. Charterselskapene lokker også med superbillige turer, men her er det først til mølla som gjelder.

Les mer:
Ukens reisekupp

6. Danskebåten

DFDS Pearl of Scandinavia byr på boblebad.
Foto: Karoline Brubæk
DFDS Pearl of Scandinavia byr på boblebad.
Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Stikkordet for mørke kvelder og tristesse er å komme seg bort selv om turen er aldri så liten. Sjekk inn på danskebåten eller ta turen til Kiel. Spis, dans eller spill Black Jack. Ta en dukkert, gå på kino eller gå amok i taxfree. Og kos deg. Hvor mye det koster, og hvilke tilbud du skal velge, finner du ut i DinSides fergekalkulator.

Les mer:
I boblebad på Oslofjorden

7. Ta Valentinsdagen på forskudd

Trodde du at måtte vente til 14. februar for å dra på klinetur på restaurant? Ta Velentinsdagen grådig på forskudd, og inviter din utkårede ut på restaurant. Eller smell til med et luksuriøst hjemmesnekret måltid med østers, sjokolade og champagne. Og hvem vet; kanskje det er det som skal til for at du sprudler deg gjennom mørketida?

Les mer:
Bli kåt lykkelig og glad – sjekk DinSides stalltips
Kjærlighetsreder fra nord til sør

8. Lek konge i hovedstaden

Ta inn på en av Oslos toppsuiter, for eksempel Royal Christianias Christianiasuite.
Foto: Karoline Brubæk
Ta inn på en av Oslos toppsuiter, for eksempel Royal Christianias Christianiasuite.
Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Det er mørkt og kaldt i Oslo, men noen enkle grep og stor innlevelse er det fullt mulig å leve kongelig i vår egen hovedstad. Ta inn på en skikkelig suite, for eksempel på Royal Christianias trendy topprom eller sjekk ut feinsmeckerfaktoren på en av de mange gode Oslo-restaurantene

Les mer:
Vi tester Oslos beste suiter
Ekslusiv Oslo-helg

9. Plask og sprut

Ingen penger, ingen feriedager? Fortvil ikke. Tropevarme, palmer, lunkne bølger finnes også her til lands – vinterstid. Sjekk ut forholdene i ett av de mange badelandene som har dukket opp de siste årene. Det er lite som minner om kommunale sparingstiltak på nymotens badeanlegg; her finnes tunneler, bølgemaskiner, rutsjebaner, romerbad, badstuer, leker og til med palmer.

Les mer:
Garantert varm dukkert – badeland fra nord til syd.

10. Les

Drøm deg bort med høstens reiselitteratur! Høsten er bokslipptid, og i år er det mange nyheter på reisebokfronten. Sjekk ut chef Eyvind Hellstrøms reisebok eller Johnny Haglunds machobok

Les mer:
DinSides reiselitteraturkatalog

  • Tilbake til introartikkel

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer