Knusende sammenstøt

Glassdøren var ikke merket, og klager knuste brillene i sammenstøtet.

Brillene knuste i sammenstøtet med glassdøren.
Brillene knuste i sammenstøtet med glassdøren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferieturen til Gran Canaria fikk en pang-start.

Krasjet

Klager knuste brillene sine da han gikk rett på en lukket glassdør, og krever at turoperatøren betaler for brillereparasjonen – pålydende kroner 950. Han begrunner dette med at døren ikke var merket ved tidspunktet for sammenstøtet, men at den ble merket umiddelbart etterpå.

Anlegget var ennå ikke ferdigstilt ved klagers ankomst, og merking av glassfasader pågikk. Det var bare det at altmuligmannen som utførte dette arbeidet ennå ikke hadde kommet til dørene inn til kafeteriaen …

Nekter skyld

Turoperatøren, Ving Norge, innrømmer imidlertid ikke skyld i saken, og henviser til en reiseforsikring for å få dekket skade eller tap av bagasje i ferien. De peker også på at det ikke er deres ansvar å påse at merking av glassruter blir gjort - selv om de anbefaler anleggene å gjøre dette. De bemerker også at iverksetting av forebyggende tiltak – i dette tilfellet merking av dørene etter sammenstøtet – ikke nødvendigvis betyr en innrømmelse av at noe er uansvarlig.

Nemnda usikker

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser gir i uttalelsen uttrykk for forståelse for begge parter. De konstaterer at klager fikk ødelagt brillene sine – med de kostnader det medførte – men uttaler at det umulig å avgjøre hvorvidt den umerkede døren utgjorde en fare, ettersom de ikke har konkret kjennskap til den aktuelle døren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer