Passkrisa

Knuser feriedrømmen

Derfor må du vente med å bestille billige utenlandsferier.

PASS TIL BESVÆR: Passmangelen har skapt trøbbel i flere uker. Og det kommer til å bli verre. Foto: Odd Roar Lange
PASS TIL BESVÆR: Passmangelen har skapt trøbbel i flere uker. Og det kommer til å bli verre. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du pass som går ut på dato i sommer? Da bør du vente før du bestiller utenlandsferie utenom Norden.

Ikke bestill reise før du er sikker på at du har pass, advarer politiet.

For politiet klarer ikke å få produsert nok pass til alle nordmenn som trenger det. Og det er ikke ventet noen løsning på passkrisa før tidligst til senhøsten.

Dersom du skal bestille ferie, og tar sjansen på at du får pass i tide, så bør du bestille refunderbare flybilletter, hotellopphold og lignende. På denne måten får du pengene tilbake dersom reisen må avlyses på grunn av passmangel.

Dette gjør at en kvart million nordmenn nå får sms med spørsmål om de kan tenke seg å slette passbestillingstimen sin for å frigjøre kapasitet.

Og de som tror at alt ordner seg med et nødpass så kan havne i skikkelig reisetrøbbel.

Tomt for nødpass

Norge er nemlig i ferd med å tømmes for nødpass. Og politiet strammer inn muligheten for at reisende kan kjøpe nødpass før de skal reise.

- Vi kan ikke risikere å gå tomme for nødpass. Det er kun de som kan dokumentere at det virkelig er en nødsituasjon som vil få kjøpt nødpass, sier seksjonssjef Arne Isak Tveitan, ved PF-ID-seksjonen i Politidirektoratet til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer