
Svinedyrt for nordmenn
Danmark er ett av landene Norge har åpnet opp for å reise til fra 15. juni, og normalt sett er både Danmark generelt og ikke minst København spesielt et populært feriemål for nordmenn - selv om kanskje flere i år enn andre somre velger å holde seg hjemme.
Velger du imidlertid å reise til Danmark er det greit å være klar over at det er enkelte områder politiet i Danmark fraråder å reise til - hvor du i verste fall kan få bot om du oppholder deg.
Advarer mot områder med smittefare
Tall fra det danske Statens Serum Institut 18. juni, viser at totalt 35,1 prosent coronasmittede dansker er blitt smittet nettopp i Københavnområdet.
Dermed er dette området med flest smittede i landet totalt sett.

Endrer turist-kravene
Nordmenn kan som kjent reise til København i sommer, men ved overnatting må man overnatte minimum seks netter.
Samtidig har politiet i Danmark utpekt flere områder hvor det er spesielt stor risiko for store forsamlinger - og dermed også større smittefare, såkalte hotspots, hvor de dessuten kan innføre oppholdsforbud ved behov.
Flere av disse områdene ligger i København.
Her er områdene du må unngå
Ifølge dansk politi vil de føre økt tilsyn med disse hotspot-ene i sommer. De påpeker at listen over hva de regner som problematiske områder, er dynamisk og vil endre seg. Per i dag er det følgende steder i København som er på listen:
- Kongens Have
- Amager Strandpark
- Deler av Fælledparken
- Midterrabatten på Sønder Boulevard på Vesterbro
- Islands Brygge
- Dronning Louises Bro
- Kastrup Strandpark (Sneglen)
- Området langs Sandkaj og ved Göteborg Plads
Her kan du lese hele oversikten fra politiet over steder du bør unngå.
Bot om du ikke overholder reglene
Danske politi skriver på sine nettsider at boten for å bryte det midlertidige forbudet mot å samles mer enn ti personer, og for å ikke etterkomme politiets påbud, er satt til 2.500 kroner.
Dette tilsvarer per i dag cirka 3.600 norske kroner.
Her kan du lese den danske Sundhedsstyrelsens råd til nordmenn som skal feriere i Danmark i sommer.
Også i Norge er det innført bøter for å bryte med smittevernet, og flere nordmenn har fått langt større bøter enn dette for å bryte karanteneregler og liknende.
