Købenbåtens beste og billigste

Se de flotteste og rimeligste lugarene på Køben-båten.

LUGARSJEKKEN: Velkommen til rederlugar på Køben-båten Crown of Scandinavia. Foto: Per Ervland
LUGARSJEKKEN: Velkommen til rederlugar på Køben-båten Crown of Scandinavia. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise med en av utenlandsfergene i sommer, enten til Tyskland eller Danmark, men vet ikke helt hvilken? Eller kanskje du bare lurer på hvordan de billigste lugarene ser ut - eller hvordan du kan cruise i sus og dus i de aller flotteste lugarene ombord?

Vi har tatt runden hos utenlandsfergene som seiler fra Oslo, og sett på de billigste og de dyreste lugarene. Vi har allerede sjekket forholdene på Kiel-båten Color Magic og Stena Lines danskebåt Stena Saga. Nå er turen kommet til DFDS' Køben-båt Crown of Scandinavia.

Crown

DFDS har to skip som seiler på strekningen Oslo-København: Det er Crown of Scandinavia som har seilt i Skandinaviske farvann siden 1994, og Pearl of Scandinavia som ble bygget i 1989 og som har seilt Oslo-København-ruten siden 2001. Pearl fikk også en ansiktsløftning i 2005.

Owners suitene, altså rederlugarene, helt foran i båten, er noen av de lugarene som fikk en ansiktsløtning i januar. Dette er også de flotteste lugarene om bord.

Vi har sjekket ut de flotteste og de rimeligste lugarene. Du kan se bilder av de ulike lugarene i bildegalleriet.


Luksus

- Crown er Danmarks nest største hotell, og Pearl er Danmarks største hotell, sier Business Leader Service om bord Crown of Scandinavia, Johnny Nordentoft.

Det er totalt 637 kabiner om bord i Crown, hvorav fire rederlugarer (owners suite), 22 balcony suiter, åtte Commodore de luxe og 34 alminnelig commodore-lugarer. Dette er lugarer med det lille ekstra. De aller flotteste er rederlugarene, som ligger helt i front av båten.

Alle rederlugarene har seperat soverom med dobbeltseng, og med mulighet for en ekstra oppredning.

- Det er mest forretningsfolk som bor her, eller folk med ekstra penger på lomma som vil ha ekstra komfort. Iblant er det også en flokk unge mennesker som vil flotte seg, forteller Johnny Nordentoft om den typiske rederlugar-gjesten.

Prisen på minicruise i Owners suite er fra kr 5.375,- for to personer, som inkluderer frokost, inngangsbillett til Tivoli og shuttlebuss tur-retur Kongens Nytorv. Skal du ha med bilen, er prisen på transportreise i Owners Suite fra 3.400 kroner for to personer.

Din mening

Hva er din favoritt fra Oslo til Kontinentet? (Avsluttet)
Kiel-båten (Color Line)(73%) 815
Køben-båten (DFDS)(22%) 244
Fredrikshavn-båten (Stena Line)(5%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Din mening

Hva er det verste du vet med å reise med båter som danskebåten eller kielferga? (Avsluttet)
Fulle medpassasjerer(59%) 642
Dusjforhenget som klistrer seg til kroppen(20%) 215
Sjøgangen - jeg blir lett sjøsyk(10%) 106
Reisetiden - det tar for lang tid(7%) 78
Maten ombord(5%) 51
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Commodore Balcony er de nest flotteste lugarene, og disse er det mange flere av enn det finnes rederlugarer. Balkonglugarene er inne på et eget, lukket område på skipet, som kun er tilgjengelig for balkonggjester. Her inne er det en egen salong for disse gjestene, med gratis øl, vann, kaffe og annen drikke, frukt, TV, magasiner mm.

- Mange sitter her på kvelden og prater og slapper av, forteller Nordentoft.

Balkonglugarene har, som navnet antyder, egen balkong med mulighet for å sitte og nyte sjølufta i fred. Det er dobbeltseng og en ekstraseng på alle disse kabinene. Det er gratis minibar, som også fylles opp på returen - og blir det tomt underveis, kan du alltids hente det du trenger i fellessalongen.

Minicruise i Commodore Balcony lugar for to voksne og ett barn koster fra 5.125 kroner, inkludert frokost, inngangsbillett til Tivoli og shuttlebuss til Kongens Nytorv. Skal dere på biltur og bruker båten som transport, koster det fra 3.100 kroner hver vei for bilen og to voksne og ett barn i Balcony-lugar.

De rimeligste

2-sengs innvendig kabin er den lugaren folk flest kjøper, forteller Johnny Nordentoft - og den kan man også få i 4-sengs utgave.

- Nå er det også laget noen med connecting doors, det ble gjort da vi var i dokk i januar, forteller Nordentoft.

Dette er lugarer med dør imellom som kobler sammen to lugarer - som kan være en løsning for for eksempel en familie med flere barn. For øvrig er 4-sengs innvendig lugar det rimeligste for en familie på fire. De aller billiggste lugarene finnes på de laveste dekkene - du betaler mer for en 4-sengs kabin på dekk 5 enn på dekk 2.

Bilpakke med fire i bilen, to voksne og to barn, koster fra 625 kroner per person tur-retur, dvs. 2.500 kroner totalt tur-retur. Dette er billigste pris, og gjelder i høysesongen (25. juni til 15. august) søndag til torsdag. Øvrige ukedager er dyrere, og prisen avhenger selvsagt også av etterspørsl og tilgjengelighet av de rimeligste lugarene.

Skal du kun på cruise, med sju timer i København og retur med samme båt, koster det fra 1.612 kroner for hele familien når to voksne og to barn reiser sammen, og med overnatting i billigste 4-sengs lugar. To voksne på cruise betaler fra 1.196 kroner tur-retur, i billigste lugar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer