København for en slikk og ingenting

København-turen trenger ikke koste skjorta. Vi viser vei til billig overnatting og gratisopplevelser i den danske hovedstaden.

Publisert
Sist oppdatert

København for en slikk og ingenting

 1. Bo billig
 2. Gratis museer


Det er muligheter for å la seg underholde, slukke tørsten med dansk øl og komme seg fra A til B - gratis - hvis du kjenner triksene. I denne guiden viser vi vei til gratisopplevelser og billig overnatting i metropolen København.

Bakken fornøyelsespark.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen
Bakken fornøyelsespark.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer

København for en slikk og ingenting

 1. Bo billig
 2. Gratis museer
Det er mange muligheter for å avkjøle seg i og rundt København.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen
Det er mange muligheter for å avkjøle seg i og rundt København.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer

Skroll ned for mer.


Det behøver ikke koste penger å nyte livet i den danske hovedstaden. Nedenfor kan du se forslag til mulige gratisopplevelser og triksene for å komme deg rundt i byen gratis. Oversikt over gratis museer finner du her, og forslag til rimelig overnatting finner du her.

Barnlige fornøyelser

Gjenoppliv barnet i deg med et besøk i det som skal være verdens eldste fornøyelsespark: Bakken på Klampenborg. Parken har åpent fra april til september, og her er det gratis inngang for alle og enhver. Du må selvsagt betale dersom du ønsker å forlyste deg med noen av stedets kjørende attraksjoner, men for deg som nøyer deg med å se, er det gratis.

Badeliv

Det er gode muligheter for en dukkert dersom sommervarm sightseeing fremkaller svette og hetetokter. Badevannet i Københavns havn er erklært badevennlig, noe som gjør at du kan hoppe til sjøs midt i sentrum – noe som københavnerne selv gjerne gjør. Men det finnes også flere fine strender og badeområder nær sentrum:

  Islands brygge:
  Hadde sin første sesong i fjor sommer. Havnebad bestående av flytebrygger med sandstrender og basseng, beliggende ved Havneholmen.
  Bellevue:
  Et ekte "se og bli sett"-sted, såpass populært at det blir kalt fluepapiret på folkemunne. Beliggende på Klampenborg, ikke langt fra Dyrehavsbakken fornøyelsespark.
  Amager Strandpark:
  Lang og mindre trafikkert strand ved Kastrup Fort, en kort kjøretur fra sentrum.

Alle de ovennevnte badestedene er til gratis benyttelse.

Fredriksberg have.
Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen
Fredriksberg have.
Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Foto: Cees van Roeden/Wonderful Copenhagen Vis mer
Gratis bysykler.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen
Gratis bysykler.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer


Severdigheter i friluft

Det er selvsagt gode muligheter for å oppleve severdigheter som befinner seg i friluft uten å måtte betale for det. Vi kan nevne Den lille havfruen, som befinner befinner seg på en liten stein i vannkanten ved Langelinie. Men vær beredt: Det er langt mellom størrelsen på Frihetsgudinnen og Den lille havfruen …

Av haver og parker kan vi foreslå romantiske Frederiksberg Have med sine eksotiske bygninger plassert rundt i haven, Botanisk Have med sine 13.000 plantearter eller Kongens Have (Rosenborg Slottshave) som er Danmarks eldste slottshave og en av hovedstadens mest benyttede parker.

Mange gode gratisopplevelser, som du kan surfe mellom enten ved hjelp av de gode gamle apostlene, eller ved å benytte deg av en av byens bysykler. Du må riktignok ut med et depositum på 20 danske kroner når du henter ut sykkelen, men dette får du tilbake når du leverer den igjen.

Les resten av artikkelen:

 • Museumsbesøk er gøy når man kan leske seg med gratis øl. Se oversikten over gratismuseene i den danske hovedstaden.

 • Overnatting fra 95 danske kroner per natt. Her kan du sove billig.
 • Kilder: Alt om København (www.aok.dk) og Københavns turistkontor (www.woco.dk)

  Relaterte artikler

 • Billig og gratis i Oslo

 • Billigst til Danmark

 • Christiania forsvinner

 • Den perfekte drosjetur i København
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer