Koffert-krise

Kofferten ble ødelagt underveis. Spørsmålet er hvor det skjedde.

Publisert
Sist oppdatert

Klagers koffert ble ødelagt. Hun mener det skjedde på busstransporten mellom flyplassen og hotellet. Reiseselskapet tviler.

Hvor skjer skaden?

Koffert-krise


Klager er ikke i tvil om at kofferten ble ødelagt på bussen. Den lå nederst og ble revet opp slik at deler av bagasjen falt ut ved ankomst til hotellet. Klager mener hun ville oppdaget dette om det skjedde på flyet. Reiseselskapet innrømmer at om flytransporten var årsaken, så vil kunden få erstatning om hun har meldt fra til flyselskapet på flyplassen. Om skaden skjedde på bussen, innrømmer også selskapet at de vil dekke kostnaden. Star Tours medarbeider på reisemålet mener imidlertid at kunden var usikker på hvor skaden skjedde.

Ny koffert

Nemnda peker på at selskapet innrømmer erstatningsansvar både om skade har skjedd under flytransporten eller under bussreisen. Siden selskapet ikke bestrider at kofferten ble ødelagt under transport, er selskapet erstatningsansvarlig. Klager sa umiddelbart fra til selskapets representant på stedet, og da burde vedkommende sørget for å fylle ut skadeskjema til flyselskapet dersom det var tvil om hvor skaden skjedde. Nemnda anbefaler at klager får dekket sine utgifter til ny koffert.

Hvordan kan du få penger tilbake?

 • Her finner du flere klagesaker.

 • Slik klager du på flyreisen.

 • Slik klager du på charterreisen.

 • Fjorårets dummeste klager kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer