Kom deg på Oktoberfest

På lørdag drar den to uker lange ølfesten i gang i Tyskland. Det finnes også norske varianter.

Publisert
Sist oppdatert

Årets Oktoberfest er den 175. i rekken, og det hele drar i gang lørdag 20. september. I hele 15 dager er det fest og moro i München.

Dette er årets største begivenhet for ølglade tyskere. Men festivalen er også blitt en magnet for utenlandske turister, som kommer i hopetall for å skåle og drikke i et av de gigantiske teltene som settes opp og fylles med langbord, store tappekraner og blide serveringsdamer.

I løpet av festen drikkes det rundt syv millioner liter øl. Det spises over 100 okser, rundt 45.000 svineskanker, og imponerende 500.000 kyllinger. Man blir fysen av å drikke det gylne brygget, selvsagt.

De literstore ølglassene koster rundt åtte euro, eller cirka 65 kroner. En hyggelig pris for oss nordmenn, det.

På nett: Oktoberfest

Disse ølglassene krever armstyrke. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Disse ølglassene krever armstyrke. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Slik kommer du deg til München:
Har du lyst til å ta turen, bør du være kjapp og bestille flybilletter og hotell. Både Lufthansa og SAS flyr direkte fra Oslo. Flyr du fra en annen flyplass, må du belage deg på mellomlanding i København. Kan du tåle en stykke transport på landjorda, kan du fly med Ryanair fra Torp til Frankfurt. Merk at det kan være vanskelig å finne overnatting under Oktoberfesten.

Les vår reisereportasje fra Oktoberfesten: Brum, barmfager og fuktig

Norske oktoberfester

Den tyske ølfestivalen har fått en rekke lillesøstre andre steder i verden - også i Norge. Har du ikke sjansen til å dra til München, kan du besøke en av dem.

Det arrangeres Oktoberfest i Fredrikstad lørdag 20. september, Kongsvinger 26.-27. september, Lillestrøm 3.-4. oktober, Årnes 10.-11. oktober, Eidsvoll 17.-18 oktober, og Oslo 24.-25. oktober. Se mer info her.

I Hemsedal arrangeres det også Oktoberfest lørdag 27. september.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer