Kom deg på Oktoberfest

På lørdag drar den to uker lange ølfesten i gang i Tyskland. Det finnes også norske varianter.

Publisert
Sist oppdatert

Årets Oktoberfest er den 175. i rekken, og det hele drar i gang lørdag 20. september. I hele 15 dager er det fest og moro i München.

Dette er årets største begivenhet for ølglade tyskere. Men festivalen er også blitt en magnet for utenlandske turister, som kommer i hopetall for å skåle og drikke i et av de gigantiske teltene som settes opp og fylles med langbord, store tappekraner og blide serveringsdamer.

I løpet av festen drikkes det rundt syv millioner liter øl. Det spises over 100 okser, rundt 45.000 svineskanker, og imponerende 500.000 kyllinger. Man blir fysen av å drikke det gylne brygget, selvsagt.

De literstore ølglassene koster rundt åtte euro, eller cirka 65 kroner. En hyggelig pris for oss nordmenn, det.

På nett: Oktoberfest

Slik kommer du deg til München:Har du lyst til å ta turen, bør du være kjapp og bestille flybilletter og hotell. Både Lufthansa og SAS flyr direkte fra Oslo. Flyr du fra en annen flyplass, må du belage deg på mellomlanding i København. Kan du tåle en stykke transport på landjorda, kan du fly med Ryanair fra Torp til Frankfurt. Merk at det kan være vanskelig å finne overnatting under Oktoberfesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer