Kom i julestemning på julemarked

Handle julegaver? Ingenting gir en bedre julestemning enn en tur til et julemarked.

På julemarked finner du de fineste julegavene - som hos denne pølsemakeren i Tivoli i København. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
På julemarked finner du de fineste julegavene - som hos denne pølsemakeren i Tivoli i København. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er allerede i begynnelsen av desember, og julemarkedeene er i full sving. Et besøk til et julemarked er oppskriften på å komme i julestemning, selv om det fortsatt er en stund til julefreden senker seg.

Har du lyst til å oppleve et av de virkelig store julemarkedene i Europa? Du har fortsatt muligheten, og du trenger ikke dra så veldig langt.

Vi har samlet sammen info om noen av de beste julemarkedene i Europa. Det er bare å pakke lue og votter, og glede seg til julemusikk, julepynt, gluhwein og varme pølser.

Berlin

26. nov-31. desBerlin er en moderne og trendy by, og det er også byens julemkarkeder. Tysklands hovedstad har selvsagt mer enn ett julemarked, men det som trekker flest folk, er julemarkedet ved Wilhelm Gedächtniskirche. Et annet du bør besøke hvis du reiser til byen, er WeihnachtsZauber på Gendarmenmarkt, et torg som regnes som et av Europas vakreste.

Se oversikt over Berlins julemarkeder her.

Nürnberg

28. nov-24. desJulemarkedet i Nürnberg er Tysklands største og kanskje beste. Pepperkaker er markedets spesialitet, men like viktig er juleengelen, en dame med krone og langt krøllete lyst hår, som åpner julemarkedet. Selve markedet består av nærmere 200 treboder, der du får kjøpt alt fra pepperkaker til strikkesokker til byens spesialitet - Nürnberg bratwürsts.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer