Kom på nye kofferttanker

Lei av den gamle hardplastkofferten? Du er ikke alene. Det fjongeste på reisefronten i år er lettere saker i mykere materialer.

Mykt og matt lær er hot, uansett om vi snakker ekte vare eller eksklusive kopier.
Mykt og matt lær er hot, uansett om vi snakker ekte vare eller eksklusive kopier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hardplast er ut, sier Asrunn Thoresen, innehaver av Steffen i Akersgata i Oslo. Fra den lille butikken like ved Stortinget betjenes mange kunder av det reisevante slaget, og Thoresen har i år like godt kuttet ut alt av hardplast fra sortimentet.

- Myke kofferter er mer fleksible, og stadig flere vante reisende velger slike varianter fremfor de velkjente hardplastkoffertene, sier Thoresen.

Fra 8.950 til 350 kroner: Se de heteste bagasjemotene her.

Skroll ned for mer.

Hard vs. myk

Og hva er nå dette? Se bildespesialen for svar ...
Og hva er nå dette? Se bildespesialen for svar ... Vis mer


Det passer neppe for alle reisende å velge myke bagasjevarianter. I en del land, for eksempel i Sør-Amerika, er det dessverre ikke uvanlig at ansatte flyplassjauere forgriper seg på bagasjen, og da er myke kofferter et lettere bytte enn harde plastvarianter. Det hjelper litt med lås, men alt som lett kan skjæres med kniv er egentlig utsatt.

Nytt vs. gammelt

Reiser du i fattige land, kan det også lønne seg å gå vekk fra siste mote, og heller velge litt eldre og mer velbrukte koffertvarianter. De fleste tyvradder fristes mer av en veske fra Louis Vuitton enn av bestemors gamle plastkoffert.

Lett vs. tung

[Ugjyldig objekt (NAV)]

For lavpristuristen er de myke og lette variantene i nylon og microfiber riktige vinnere. Med strenge krav til lav vekt på bagasjen, er det lettere å få med det du vil om bord, dersom du ikke kaster bort viktige kilo i ren koffertvekt. De mer solide variantene, er også de som veier mest.

 • Få med deg mer i vår oversikt over reglene for overvekt på fly - kostbare kilo
 • Stor vs. liten

  Neida, vi tviler ikke på at det er lettest å pakke i den gedigne saken som kun blir slått av amerikakofferten i størrelse. Men det er altså ikke bare-bare å drasse på digre koffertflak langs flyplassenes lange korridorer, inn på overfylte flybusser og tog og ut og inn av hotellheiser. De største koffertene vil heller ikke gli lett inn i bagasjerommet på leie-corsaen. Skal du dra mye på veskene, velger du derfor alltid de med hjul, og dropper de aller største variantene.

  Gå for knallfarger, om du vil være den første som ser kofferten på bagasjebåndet.
  Gå for knallfarger, om du vil være den første som ser kofferten på bagasjebåndet. Vis mer


  Knallfarger vs. nøytrale

  Knallfarger kan friste. De er lette å se på bagasjebåndet og i bagasjehyller på buss og tog, og er ikke like kjedelig å se på som de variantene 90 prosent av dine medreisende drar rundt med. Men om noen andre som reiser samtidig har valgt akkurat samme fargekombinasjon, er faren for forvekslinger kanskje større enn om du har valgt mer nøytrale utgaver. Fordelen med de litt mer kjedelige variantene, er også at de ikke går av moten like fort.

  Om du sliter med å kjenne igjen kofferten blant alle de andre grå, blå og sorte, er det smart å klistre på noen merker her og der, eller feste spesielle bagasjetagger til håndtakene, slik at de skiller seg ut i massene.

  Fra 8.950 til 350 kroner: Se de heteste bagasjemotene her.

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer