Kom på nye kofferttanker

Lei av den gamle hardplastkofferten? Du er ikke alene. Det fjongeste på reisefronten i år er lettere saker i mykere materialer.

Mykt og matt lær er hot, uansett om vi snakker ekte vare eller eksklusive kopier.
Mykt og matt lær er hot, uansett om vi snakker ekte vare eller eksklusive kopier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hardplast er ut, sier Asrunn Thoresen, innehaver av Steffen i Akersgata i Oslo. Fra den lille butikken like ved Stortinget betjenes mange kunder av det reisevante slaget, og Thoresen har i år like godt kuttet ut alt av hardplast fra sortimentet.

- Myke kofferter er mer fleksible, og stadig flere vante reisende velger slike varianter fremfor de velkjente hardplastkoffertene, sier Thoresen.

Fra 8.950 til 350 kroner: Se de heteste bagasjemotene her.

Skroll ned for mer.

Hard vs. myk

Det passer neppe for alle reisende å velge myke bagasjevarianter. I en del land, for eksempel i Sør-Amerika, er det dessverre ikke uvanlig at ansatte flyplassjauere forgriper seg på bagasjen, og da er myke kofferter et lettere bytte enn harde plastvarianter. Det hjelper litt med lås, men alt som lett kan skjæres med kniv er egentlig utsatt.

Nytt vs. gammelt

Reiser du i fattige land, kan det også lønne seg å gå vekk fra siste mote, og heller velge litt eldre og mer velbrukte koffertvarianter. De fleste tyvradder fristes mer av en veske fra Louis Vuitton enn av bestemors gamle plastkoffert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer