Kommer med bønn

Her ryker mange på en smell.

TAR FEIL: Du må huske å ta med riktig identifikasjon. Mange reisende fra Torp lufthavn har tatt feil her. Foto: Ali Zare / NTB
TAR FEIL: Du må huske å ta med riktig identifikasjon. Mange reisende fra Torp lufthavn har tatt feil her. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å reise kan være en stressende opplevelse for mange, med lange køer og mye å tenke på.

Noe av det som må være på plass, er gyldig identifikasjon, og om man skal reise innen EU og EØS-landene samt Sveits, holder det med nasjonalt ID-kort. Ellers er det passet som gjelder.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Fortvilet

På Torp lufthavn Sandefjord, er det imidlertid mange som bommer. Det melder NRK. Mange møter nemlig opp for å reise til England med ID-kort, men i og med at landet ikke er med i verken Schengen, EU eller EØS blir det bråstopp.

Skal du hit er det passet som gjelder.

Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef ved Torp lufthavn Sandefjord oppfordrer alle reisende til å sjekke dokumentasjonen sin og hvilke regler som gjelder for reisemålet.

- Vi har hatt familier her som har vært veldig fortvilet, sier hun til statskanalen.

Strammer inn

Nå jobber også britiske myndigheter med å få på plass en såkalt ETA (Electronic Travel Authorization).

Som DinSide tidligere har skrevet er planlagt lansering i november, og prisen for en voksen vil bli cirka 75 kroner.

Systemet vil innebære at alle utenlandske besøkende uten visum, inkludert reisende fra Norge, må søke om tillatelse via en nettbasert portal før de kommer ankommer Storbritannia.

Innføringen av ETA er en del av Storbritannias store satsing for å fullstendig digitalisere grensene innen 2025.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer