Kommunisme, Columbus og geografi

I motsetning til Norge er det på Cuba plassert opptil flere politimenn på hvert eneste gatehjørne. Man kan til tider føle seg litt overvåket, men så lenge man er på ferie er det litt sjarmerende.

Kommunisme, Columbus og geografi
Publisert

Det er få andre steder man kan oppleve et så annerledes styre- og levesett, så det anbefales å ta Cubaturen før Fidel Castro er historie. Som turist vil man gjerne reise litt rundt og se mer enn hotellets nærmiljø. Beveger man seg litt utenfor byene, passerer man kontrollposter for hver femte kilometer. Der må man bremse ned slik at kontrollørene kan skrive ned bilnummeret og melde fra til neste post. Før var det også slik at hvis man leide bil måtte man oppgi eksakt reiserute, og da fikk man bare bensin til de milene strekningen var på. Heldigvis er det blitt noe løsere regler når det gjelder bevegelse på øya.

Storebror ser deg

Men sensur er fortsatt et viktig ord på Cuba. Det er kun to TV-stasjoner på øya. Begge er sensurerte. Dette gjelder også de avisene som det cubanske folk har tilgang til. Det er greit å være klar over disse forholdene før man reiser. Uvant, men da er du hele tiden bevisst på at du eri et helt annerledes land!

Den vakreste øya!

Christopher Columbus kom til øya om morgen den 27. oktober i 1492. Han kom i land rundt Key Bariay og Baracoa. Det var her han utbrøt: ”Det er den vakreste øy et menneske noen gang har lagt sine øyne på”. Vi gir han rett! Etter at øya ble befolket i de neste århundrene begynte slavehandlere å importere slaver fra Afrika på 1800-tallet. Afrikanere er faktisk den dag i dag den nest største folkegruppen på Cuba. Cuba har etter dette vært preget av mange frihetskriger. Det hele har så langt kuliminert med revolusjonen i 1959 når Castro kom til makten.

Geografi

Cuba er lang og smal. Øya er 1.200 kilometer lang og har en kystlinje på hele 5.746 kilometer. Du finner mer enn 200 bukter og ca. 300 strender. I vest ruver fjellkjeden La Cordillera de Guaniguanico. Midt på øya finner du kjeden Sierra del Escambrey. I øst finner du Sierra Maestra-kjeden. Fine muligheter til fjellvandringer med andre ord!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer