Kompakte Singapore

Singapore har omtrent like mange innbyggere som Norge. Arealet er 0,2 prosent av vårt.

Publisert
Sist oppdatert

Singapore består av en hovedøy omringet av 63 mindre øyer. Det totale arealet på 680 kvadratkilometer (like stor som øya Hitra) gjør det til et av verdens 20 minste land. Til gjengjeld er folketettheten 6.430 mennesker per kvadratkilometer, der kun Monaco er mer tettpakket. Befolkningen er på 4,4 millioner.

>> Se bildene fra Singapore

Ni flyplasser

Tropeklima gjør det varmt, klamt og vått året rundt - så dra når som helst. Regnsesongen (monsoon) er fra november til januar, der plutselige regnskurer kan forekomme. Temperaturen varierer fra 23 til 31 grader celsius året gjennom. Landet har ikke årstider, men ser ut som det er underlagt en evig vårrengjøring. Kanskje det er noe av grunnen til at gjennomsnittelig levealder strekker seg til hele 81 år (to år mer enn Norge).

Singapore er en av de reneste og tryggeste stedene i Sørøst-Asia. Selv motorveien blomstrer av gartnerhåndterte vekster og har gitt byen tilnavnet "Green City". Kollektivtransporten er også godt utbygd. På øya er det stuet hele ni (9) flyplasser. Moderniteten er et godt stykke forbi nabolandene, og 8 av 10 innbyggere har egen mobiltelefon. Prisnivået ligger litt under det norske. Man handler med singaporske dollar som er 3,8 ganger mer verdt enn kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer