Konferanser og festivaler i nord

Fra Nordnorgekonferansen og NordlysFestivalen til samisk fotball og kulturmønstring. Du rekker ikke å kjede deg i Tromsø.

Publisert
Sist oppdatert
Aurora Borealis, nordlyset, har gitt navn til både festivaler og konferanser.                  
Foto: Destinasjon Tromsø Foto: Destinasjon Tromsø
Aurora Borealis, nordlyset, har gitt navn til både festivaler og konferanser.
Foto: Destinasjon Tromsø Foto: Destinasjon Tromsø Vis mer


Umiddelbart etter filmfestivalen er det tid for den årlige Nordnorgekonferansen - en dugnad for landsdelen der den nordnorske identiteten settes på dagsordenen. Her står både OL i 2014 og kulinariske fiskeretter på menyen.

Nordnorgekonferansen 19.-20. januar.

Aurora Borealis

Siden 1988 har siste uke i januar stått i musikkens tegn i Tromsø. Byen samler da musikere fra inn og utland til NordslysFestivalen, et musikalsk heksebrygg som kan by på det meste av musikalske inntrykk og uttrykk, og i årets festival er stemmer satt i fokus.
NordlysFestivalen 2004 starter den dagen solen vender tilbake til Tromsø.

NordlysFestivalen 21.-25. januar.

I forkant av festivalen arrangeres det hvert år en konferanse for å fremme samarbeid mellom kulturen og næringslivet. NordlysKonferansen 2004 avholdes på Rica Ishavshotell, og temaet er kultur og reiseliv.

Nordlyskonferansen 20.-21. januar.

Mye moro lyser opp i de mørke polarnettene.
Foto: Destinasjon Tromsø
Mye moro lyser opp i de mørke polarnettene.
Foto: Destinasjon Tromsø Vis mer


Kulturmønstring og samisk fotball

Den siste helgen i januar er det ungdom og kultur som står i fokus, på Ungdommens Kulturmønstring i Tromsø Kulturhus. Kulturmønstringen består av sceneopptredener, utstillinger og verksteder, med en utstilling for de bildende og figurative kunstnerne, og en konsert for de utøvende. I tillegg vil det også arrangeres en rekke ulike verksteder og workshops som ledes av profesjonelle.

Ungdommens Kulturmønstring 30.-31. januar.

For de litt mer aktive tromsøbeboerne arrangeres det en samisk five-a-side fotballturnering helgen 23.-25. januar i Tromsøhallen der alle er hjertelig velkomne.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer