Kongelig trondheimstur

Kongelige, statsansatte og andre gjester har inntatt trønderhovedstaden for å feire prinsessebryllup. Kongehusets offisielle program for brudepar og gjester omfatter alt fra sport og vitenskap til musikk og mat. Ikke invitert? Bli med på vår uoffisielle rundtur til prinsessebryllupet.

Publisert
Sist oppdatert

Det skal spises, festes og feires – både blant spesielt inviterte og de brede lag i Trondheim by. Vi har prøvekjørt løypa for de kongelige, og inviterer deg med på en uoffisiell rundtur:

Bli med på en kongelig trondheimstur i bilder.

Mens vi venter …

Det er klart for prinsessebryllup i Trondheim, og det er lagt opp til aktiviteter og fest både for kongelige og borgerskapet. Mens Trondheims småpiker inviteres til prinsessetest i Erkebispegården dagen før dagen, er det lagt opp til kongelig besøk hos trøndernes kjære Rosenborg på Lerkendal. Kvelden før den store dagen er alle kongelige, deres gjester og betalende publikummere invitert til festkonsert i trøndernes konserthus; dette er Trondheim kommunes bryllupsgave til brudeparet. Når musikken stilner, går turen rett over veien fra Olavshallen, til Royal Garden Hotel, hvor Regjeringen holder mottakelse for brudefølget.

Bryllupskirken

Bryllupet skal stå i Nidarosdomen, på Nidelvens bredd. Kirken ble bygget over graven til Olav den Hellige. Den ble påbegynt i 1070, og stod ferdig i 1300 – men ble flere ganger siden rammet av brann. Først i 1983 kunne man igjen beundre Nidarosdomen i sin fulle prakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer