Konk.tilsynet: - Konklusjon etter SAS-beslagene

Oslo (NTB-Geir Lillesund): - Analysen av det materiale som Konkurransetilsynet beslagla hos SAS Braathens i sommer, gir konklusjoner om at SAS Braathens skal ha misbrukt sin markedsposisjon, sier informasjonsdirektør Signe Horn i Konkurransetilsynet til NTB.

Publisert
Sist oppdatert

Informasjonsdirektøren er ut over dette ikke innstilt på å kommentere noen av de forhold som en nevnt i den pressemelding som ble sendt ut onsdag middag. Her heter det at tilsynet har gitt flyselselskapet varsel om overtredelsesgebyr på grunn av overprising på ruten Oslo-Haugesund i perioden 1. mai til 13. juni.

 • Se hele pressemeldingen
 • Overrasket

  I SAS Braathens er man meget overrasket over at Konkurransetilsynet har sendt ut denne pressemeldingen før flyselskapet har fått satt seg inn i tilsynets ankepunkter. Disse foreligger i en dokumentbunke på 72 sider.

  - Vi vil generelt si at vi vil bli overrasket om vi blir bøtelagt, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til NTB.

  Overtredelsesgebyret vil bli på maksimalt 20 millioner kroner, opplyser Konkurransetilsynet.

  Ny konkurranselov

  Varselet er gitt fordi SAS Braathens skal ha underpriset ruten mellom Oslo og Haugesund, og dermed misbrukt sin dominerende stilling i markedet i henhold til den nye konkurranseloven fra 1. mai. Tilsynet mener SAS Braathens har satt prisene så lavt på denne ruten at de ikke dekker egne kostnader. Som følge av dette, sluttet selskapet Coast Air å fly på samme rute fra 13. juni i år.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer