Konkurranse = Billigbilletter

For at du skal få billige flybilletter er du avhengig av effektiv konkurranse. For konkurranse i lufta virker, fastslår Konkurransetilsynet.

Publisert
Sist oppdatert

Konkurransetilsynet tror billettprisene på flyreiser vil øke om SAS Braathens får monopol. Norwegiansjefen Bjørn Kjos uttalte i mai at selskapet ikke tjener penger på så lave priser, og at han var redd for at SAS Braathens nå senker prisene for siden å skru dem opp igjen etter å ha tatt knekken på Norwegian.

Dette er bakgrunnen for at Konkurransetilsynet nå følger nøye med på SAS Braathens aktiviteter, og derfor rykket rundt 20 kontrollører tirsdag inn for å foreta razzia i selskapets kontorer på Fornebu.

Dominerende aktør

NTB skriver at det er grunn til å tro at SAS Braathens sommerkampanje har vært en utløsende faktor for Konkurransetilsynets razzia. I denne kampanjen tilbyr flyselskapet svært lave priser på 2,5 millioner billetter i sommer, spesielt på ruter som også trafikkeres av Norwegian.

Den nye Konkurranseloven som trådte i kraft 1. mai i år, gir tilsynet rett til å gjennomføre bevissikring i saker der det kan foreligge misbruk av en aktørs dominerende stilling. Etter loven kan for eksempel ikke storaktøren SAS Braathens prise sine produkter lavere enn det som trengs for å dekke selskapets variable kostnader. Om det dominerende selskapet ikke dekker alle sine faste kostnader, kan prisingen også være ulovlig om det kan vises at hensikten er å eliminere en konkurrent som Norwegian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer