Konkurransetilsynet frykter ikke underprising i lufta

Oslo (NTB):Konkurransetilsynet frykter ikke at SAS Braathens vil senke billettprisene så mye at konkurrenten Norwegian forsvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Kriger om norsk luftrom

  1. Konkurransetilsynet frykter ikke underprising i lufta


Når den norske delen av SAS går sammen med Braathens og blir SAS Braathens, vil dette gi kostnadskutt som igjen styrker muligheten til å senke prisene. Konkurransetilsynet frykter ikke at prisene blir så lave at SAS Braathens kommer på kant med loven.

- De driver jo et omfattende kostnadsreduksjonsprogram for tiden, og det vil selvfølgelig gi et mye større rom for lavpristilbud uten at de vil bli rammet av noen anklage om underprising, sier avdelingsdirektør Lasse Fridstrøm i Konkurransetilsynet til Aftenposten.

Han viser til at lovverket setter en grense mellom det som er sunn priskonkurranse, og det å operere med så lave priser at hensikten er å eliminere konkurrenten.

Konkurransetilsynet har nå fått hjelp av utenforstående forskere til å se nærmere på hvor grensen egentlig går mellom sunn priskonkurranse og ulovlig underprising. Det er ikke klart når utredningen vil være avsluttet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer