Kort om øyene

Tekst og bilder: Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Lipari

Lipari er med sine 10.000 innbyggere ”hovedstenen” i halssmykket, og den mest livlige ferieøya. En busstur rundt øya gir dessuten god utsikt til de 6 andre øyene. Lipari by er knutepunktet i øygruppa, og perfekt som base for øyferien. Langs de smale brosteingatene ligger butikker og familierestauranter tett i tett. Her får du kjøpt eoliske spesialiteter som salte kapers og Malvasiavin, skjellsmykker, pimpstein og annet nips du egentlig ikke trenger. Ved havna ligger større uterestauranter, hvor du kan drikke drinker under stjernehimmelen senere på kvelden.

Eolieøyene har tiltrukket seg mang en sjøreisende opp igjennom tidene, og ikke alle hadde gode hensikter. Muslimske pirater raidet Lipari flerfoldige ganger, og både grekere, spanjoler og normannere har satt sine spor. Grekerne med et amfiteater, spanjolene med et castello, og normannerne med en kirke. Alle severdighetene befinner seg på byens akropolis, hvor du også finner det arkeologiske museet, som tar for seg øyenes historie.

Fra Lipari går det stadige båtturer ut til de andre øyene. Siden avstanden mellom dem er relativt kort, kan du altså godt bo på Lipari under hele oppholdet, og ta dagsturer til de andre øyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer