Oyster Card - reis billig i London

Kortet du bør skaffe deg om du skal til London

Du kan spare mye penger på å skaffe et Oyster-kort.

DET ER KJEMPEENKELT Å REISE MED OYSTER-KORT: Oyster-kortet er fylt med det beløpet du velger, og da er det bare å legge dette på kortleseren når du går ut og inn av t-banestasjonene eller på bussen, trikken, toget, kabelvogna eller på elvebussen! Det blir ikke enklere enn dette. Foto: Berit B. Njarga
DET ER KJEMPEENKELT Å REISE MED OYSTER-KORT: Oyster-kortet er fylt med det beløpet du velger, og da er det bare å legge dette på kortleseren når du går ut og inn av t-banestasjonene eller på bussen, trikken, toget, kabelvogna eller på elvebussen! Det blir ikke enklere enn dette. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kursen på britiske pund er fremdeles ganske lav og konkurransen på flystrekningen Oslo-London er høy etter at Ryanair startet opp flyvninger fra Oslo Lufthavn.

Det er langt mellom attraksjonene i London, og skal du få med deg mest mulig i løpet av en langhelg, må du benytte kollektivtransport.

I Oslo reiser du billigst og enklest med Ruter-appen. I London er det Oyster-kortet som gjelder.

Hva er Oyster?

Oyster er et reisekort som brukes som et slags betalingskort på t-bane og buss, på de fleste togreiser med National Rail og DLR, samt på elvebussene til MBNA Thames Clippers. Du kan også kjøpe billett til Emirates kabelbane over Themsen - og da får du rabattert pris.

Du kjøper et kort som er fylt opp med en kreditt som du bestemmer - og så trekkes det korrekt billettbeløp fra kortet når du benytter det ved på- og avstiging på for eksempel t-banen.

Smart er det også at du med Oyster-kortet automatisk betaler den laveste prisen. Har du for eksempel tatt nok enkeltturer i løpet av en dag til at det heller ville ha lønt seg med et dagskort, trekkes det ikke noe utover dagskort-prisen resten av dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer