Kostbar teppesvindel

Klager var med reiseselskapet i teppebutikk, men ble svindlet.

Illustrasjonsfoto: Dag Yngve Dahle
Illustrasjonsfoto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide omtaler jevnlig klagesaker som har blitt prøvd i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser og klagenemnda for rutefly.

Ukens sak handler om en tema-turist som ble svindlet i teppebutikken. Noe man må tåle, tenker du kanskje? Spørs om du fortsatt syns det, når du får vite at teppebutikken var en del av turprogrammet.

Tematur med dårlig utgang

Klager reiste på temareise med Star Tour til Marokko. Et land der mange kjøper tepper hjem som suvenirer. Så også klager: På en teppebutikk som var en del av utfluktsprogrammet på turen, kjøpte klager et teppe som kostet hele 6.000 kroner. Det ble pakket inn, og klager tok det med hjem til Norge. Vel fremme oppdager den uheldige turisten at dette er et helt annet teppe enn det han trodde han hadde kjøpt. Det er dessuten fullt av feil. Klager mener reiseselskapet har ansvar, og krever pengene tilbake.

Reiseselskapet ikke part

Star Tour svarer med at de ikke har formidlet noe kjøp. Besøk hos håndverkere hører til utflukter i mange land, og de fleste steder er det mulig å kjøpe varene som lages. Selskapet mener imidlertid at det er kundens valg å handle, og at avtalen blir gjort mellom kunde og salgssted.

Nemnda er enig i at turarrangør i utgangspunktet ikke har ansvar for mangler ved kjøpte varer, selv om de er kjøpt underveis på utflukter organisert av turarrangøren. Selv om kunder bør kunne anta at verksteder som besøkes er seriøse, mener nemnda i dette tilfellet at det ikke er grunnlag for å laste Star Tour. Klager må derfor selv dekke tapet.

Hvordan kan du få penger tilbake?

 • Her finner du flere klagesaker.

 • Slik klager du på flyreisen.

 • Slik klager du på charterreisen.

 • Fjorårets dummeste klager kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer