Kostbare kilo

Kabinkoffert, veske, golfutstyr, et par plastkofferter. Det blir fort noen kilo. Tar du med for mye?

Publisert
Sist oppdatert

Fem kilo håndbagasje, eller 12 kilo? 13 kilo i kofferten, eller 23 kilo? Vi har undersøkt hvor tung bagasje du kan ta med hos 14 av de mest brukte flyselskapene for reisende i og fra Norge. Tallene viser at forskjellene er store, både i antall kilo, og i prisen du må ut med ved overvekt.

Se hvor mye du kan ta med om bord uten ekstra kostnad.Har du spesielle opplevelser med fly, bagasje og overvekt? Send oss din historie på denne e-postadressen.

Mer leser du lenger ned på siden.

Fra 20 til 35 kilo

Ikke overraskende går charter- og lavprisselskapene hånd i hånd i bunnsjiktet av tabellen. Sterling og charterselskapene Novair, Britannia og MyTravel gir deg alle kun 20 kilo å gå på totalt. Deretter følger Ryanair med 22 kilo. For alle gjelder det at de regner håndbagasje og innsjekket bagasje sammen, samtidig som de har maksgrenser på håndbagasje fra fem til åtte kilo. Et hederlig unntak er Norwegian, som tillater hele 33 kilo totalt, hvorav håndbagasjen kan være maks åtte.

Rausest av selskapene vi har undersøkt, er imidlertid Air France. Reiser du med franskmennene, kan du ta med hele 23 kilo i innsjekket bagasje, og 12 kilo i håndbagasjen. Til sammen blir det 35 kilo per person. Altså 15 kilo mer enn hos de strengeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer