Kostbare kilo

Kabinkoffert, veske, golfutstyr, et par plastkofferter. Det blir fort noen kilo. Tar du med for mye?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fem kilo håndbagasje, eller 12 kilo? 13 kilo i kofferten, eller 23 kilo? Vi har undersøkt hvor tung bagasje du kan ta med hos 14 av de mest brukte flyselskapene for reisende i og fra Norge. Tallene viser at forskjellene er store, både i antall kilo, og i prisen du må ut med ved overvekt.

 • Se hvor mye du kan ta med om bord uten ekstra kostnad.

 • Har du spesielle opplevelser med fly, bagasje og overvekt? Send oss din historie på denne e-postadressen.
 • Mer leser du lenger ned på siden.

  Fra 20 til 35 kilo

  Merk størrelsene for håndbagasje, som varierer selskapene imellom.
  Merk størrelsene for håndbagasje, som varierer selskapene imellom. Vis mer


  Ikke overraskende går charter- og lavprisselskapene hånd i hånd i bunnsjiktet av tabellen. Sterling og charterselskapene Novair, Britannia og MyTravel gir deg alle kun 20 kilo å gå på totalt. Deretter følger Ryanair med 22 kilo. For alle gjelder det at de regner håndbagasje og innsjekket bagasje sammen, samtidig som de har maksgrenser på håndbagasje fra fem til åtte kilo. Et hederlig unntak er Norwegian, som tillater hele 33 kilo totalt, hvorav håndbagasjen kan være maks åtte.

  Rausest av selskapene vi har undersøkt, er imidlertid Air France. Reiser du med franskmennene, kan du ta med hele 23 kilo i innsjekket bagasje, og 12 kilo i håndbagasjen. Til sammen blir det 35 kilo per person. Altså 15 kilo mer enn hos de strengeste.

  Reiser du på businessklasse, eller andre former for oppgraderte klasser, får du som regel ta med mer. Det samme gjelder oversjøiske flygninger.

 • Hva med golfkøller, ski og barnevogner? Spesialregler for spesialbagasje
 • Overvekt kan bli kostbart.
  Overvekt kan bli kostbart. Vis mer


  Kostbar overvekt

  Lurer du med deg noen ekstra kilo, kan det godt tenkes at du slipper unna. Men det kan også tenkes at du må bite i det sure eplet, og betale for hver og en av kiloene. Noen selskaper er strengere enn andre. I tillegg avhenger det av hvordan plassen er om bord. Er alle seter fulle, og lasterommet kryr av golfbagger og barnevogner, kan du nok se langt etter kilovelvilje. Er det romslig, har du mer håp om at betjeningen lar deg skli gjennom med noen overflødige kilo.

 • Fra drøye hundre til drøye tusen: Hvor koster overvekten mest?
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer