Lagre ved

- Kostet en million

Dette kan bli veldig kostbart. Likevel er det mange som gjør denne feilen med vinterveden.

VEDTRØBBEL: Lagrer du veden på feil måte så kan det bli svært kostbart. Lær deg triksene og pass på yttervegger og grunnmur. Foto: Odd Roar Lange
VEDTRØBBEL: Lagrer du veden på feil måte så kan det bli svært kostbart. Lær deg triksene og pass på yttervegger og grunnmur. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene setter stadig nye rekorder. Og mange fristes derfor til å skaffe seg alternative varmekilder i hytter, fritidsboliger og hus.

For mange er vedfyring et godt alternativ, og er du heldig så har du tilgang til gratis hogst i nærheten av hytta.

Lagrer du riktig?

Men, det er ikke likegyldig hvordan du lagrer veden. Gjør du det feil kan det bli svært kostbart.

- Vi mottar daglig henvendelser fra huseiere som har påvist noe ubestemmelig som vokser på veggoverflater, eller nærmere «tyter ut» mellom veggpaneler i kjellerrom, sier Stig O. Holm, som er rådgiver i firmaet Rentox i Bergen. Bedriften jobber med skadedyr- og skadesanering i blant annet fritidsboliger og hus og hjem.

Sjekk dette

- Når det gjelder hytter og fritidsboliger så har vi utbedret en del soppskader, og i de aller fleste tilfeller har skader vært i gulvkonstruksjon mellom hovedetasje og krypkjeller.

Krypkjellere er veldig utsatt for fukt, enten i form av stigende grunnfukt, kondensering, fuktinntrengning via grunnmurer eller ved lekkasjer fra rørføringer.

Krypkjellere blir sjelden inspisert av hus eller hytteeiere, og skader kan bli svært omfattende før de oppdages, sier Holm til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.