Kostnadsnivå i Nice

Hvordan er kostnadsnivået i Nice?

Kostnadsnivå i Nice
Publisert
Sist oppdatert

Hei. Vi har tanker om et ferieopphold i Nice. Men har hørt at det er forholdsvis dyrt å oppholde seg der, spesielt med tanke på hotellopphold, leiebil og gå ut og spise. Kan du kort si om det er sammenlignbart med norske priser, over eller under. Jeg snakker om middels standard.

Overnatting

Prisnivået i Nice ligger heldigvis noe under norske priser. Hva gjelder hotell, spørs det selvsagt hva du er ute etter. Ønsker du havutsikt, må du regne med å betale mer enn om du greier deg med en mindre sjarmerende utsikt. Det ligger en del greie hoteller med to stjerner rundt jernbanen – som stadig renoveres, men den manglende utsikten trekker altså ned. Det er en del biltrafikk og dermed en del støy i Nice, så sjekk om hotellrommene er støyisolert. Det er ofte oppgitt i informasjon om hotellene.

Du kan finne dobbeltrom ned i 20 euro, cirka 150 norske kroner. Dobbeltrom i 2-stjerners hoteller koster mellom 35-50 euro (270-380 NOK), i 3-stjerners koster dobbeltrommene fra rundt € 70 til 100 pluss (530-760 NOK). Prisene er sesongavhengige.

Mat

Matkostnader avhenger selvsagt av hva du ønsker å spise, i hvilken type etablissement, og hvor restauranten befinner seg. Du får en 3-retters middag med ubegrenset vin på en tradisjonell familierestaurant for rundt 100-lappen. Problemet for en turist er imidlertid å finne disse sjarmerende restaurantene. I denne artikkelen finner du et tips, men ta forbehold om at artikkelen er skrevet i 2001. Går du i gågatene i sentrum, må du regne med å betale en 100-lapp for en pastarett og et par hundre kroner for hovedrett med sjømat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer