Kraftig advarsel

Melder om urovekkende trend.

BEKYMRET: Mange har begynt å reise utenlands igjen, men forsikringsselskap er bekymret. Foto: Gorm Kallestad/NTB
BEKYMRET: Mange har begynt å reise utenlands igjen, men forsikringsselskap er bekymret. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse som analyseselskapet YouGov har utført på vegne av If og Europeiske Reiseforsikring viser at cirka 215 000 nordmenn nå tilbringer juleferien utenlands.

Det melder selskapet i en pressemelding.

I samme undersøkelse går det fram at 170 000 nordmenn planlegger å tilbringe nyttårshelga i utlandet. Samtidig svarer hele 15 prosent av de spurte i den landsrepresentative undersøkelsen at de ikke har reiseforsikring.

Dette er urovekkende, mener Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

- Etter noen år med pandemi er det fantastisk å se at mange nå opplever verden igjen. Men å gjøre dette uten å ha en god reiseforsikring i ryggen er som å spille lotto, sier han.

Urovekkende

Ifølge Handeland får selskapet mange henvendelser om dagen, og at det er sykdom som dominerer statistikken.

- Vi er inne i en økonomisk tøff tid med høy inflasjon, dyr strøm og stigende renter. Derfor er det naturlig at man ser på hvor man kan gjøre innsparinger. Men nettopp i tøffe tider kan forsikringen være ekstra god å ha, så man kan ende opp med å spare seg til fant, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer