Kraftig advarsel

Mange kan gå i fella.

SKADEDYR: Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er direktør i Forbruker Europa, Linn Hogner Jahr, som overfor Flysmart24 advarer folk mot svindelere i feriemarkedet.

Advarer

- Man bør være forsiktig når en bestiller reiser fra ukjente salgskanaler eller reiseformidlere på nett, advarer hun.

Jahr peker på at presset privatøkonomi vil gjøre at fiktive supertilbud og falske nettsider vil dukke opp igjen. Her vil prisene på blant annet komplette ferieopphold og feriehus være mye lavere enn hos de etablerte reiseformidlerne.

- Får man et tilbud som virker for godt til å være sant, så er dessverre dette ofte tilfellet slår hun fast.

Reisefeber

På tross av trangere tider, er det likevel mange som pleier reisefeberen i disse dager.

De store charteraktørene melder om gode dager og utsolgte fly og hoteller.

- Vi opplevde nærmest loddrette salgskurver de første dagene av det nye året. Vi var klar over at det var en stor reiselyst der ute og at nordmenn prioriterer å reise til tross for økonomisk utfordrende tider, men at 2023 skulle starte med et slikt nyttårsbrak – det tror jeg ikke noen av oss hadde forutsett, sa landssjef i Ving Marie-Anne Zachrisson til DinSide tidligere denne uka.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer