Kraftig lyn og torden skaper togkaos på Østlandet

Uværet har skapt betydelig trøbbel for togtrafikken - og Vy klarer ikke å skaffe nok busser. Også t-banen står på grunn av et lynnedslag.

TOGTRØBBEL: Det er store problemer i togtrafikken på Østlandet etter nattens uvær. Foto: Vy
TOGTRØBBEL: Det er store problemer i togtrafikken på Østlandet etter nattens uvær. Foto: Vy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 09:25: I morgentimene torsdag var tett mellom lynglimtene. Opp mot 4.000 tusen lyn i timen ble registret ifølge Meteorologisk institutts side over målte lyn.

– Det er fortsatt mye torden og regn igjen, og det ser ikke ut som det svekker seg mye på veien nordøstover, skriver meteorologene på Twitter.

Uværet rammet også på andre måter. En rekke tog er innstilt torsdag morgen. Flytoget melder på sine nettsider at samtlige tog de neste timene er innstilte. Også Vy er rammet, og de melder på nettsidene sine om problemer med å skaffe nok busser og taxier til passasjerene som er rammet.

Like før klokken 09:00 varsler også Ruter om store problemer med t-banen på grunn av trøbbel med strømmen. Klokken 09:24 er beskjeden på Twitter at t-banen står på grunn av systemfall etter et lynnedslag.

Bane Nor melder at det er forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen på grunn av signal- og strømproblemer. Gardermobanen mellom Eidsvoll og Lillestrøm er stengt. Dette rammer flere tog, blant annet regiontoget mellom Oslo og Trondheim. Det går heller ikke tog mellom Jessheim og Dal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer