Kraftig smitteøkning

Antallet som trenger legebehandling har økt med over 120 prosent.

SMITTE: På Mallorca har coronasmitten økt den siste måneden. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Francisco Ubilla/NTB
SMITTE: På Mallorca har coronasmitten økt den siste måneden. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: AP Photo/Francisco Ubilla/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer har hetebølger og rekordvarme, men også lavere temperaturer og mye nedbør, preget nyhetsbildet, og mange i Norge har kanskje lagt coronapandemien bak seg, men ellers i Europa øker den.

Den spanske avisa Ultima Hora melder om en betydelig oppgang i smitte den siste måneden på den populære ferieøya Mallorca. På én dag ble det registrert 850 nye smittetilfeller, skriver avisa.

Flysmart24 omtalte saken først i Norge.

Økning i smitte

Smitteøkningen har også ført til flere sykehusinnleggelser, og antall smittede som trenger legebehandling har økt med over 120 prosent. I tillegg tømmes apotekene for covid-19-tester, ifølge avisa.

Joan Carles March, spesialist i folkehelse og forebyggende medisin, sier til Ultima Hora at smitten av coronaviruset er på vei opp, men at det foreløpig ikke er grunn til å slå alarm.

- Imidlertid har forekomsten av viruset og raten på positive prøver økt de siste ukene. Så basert på de tallene vurderes det at det er nødvendig å følge med på smitten utover høsten og vinteren, sier han til avisa.

Ta forholdsregler

Folkehelseinstituttet (FHI) har ikke utstedt noen spesielle reiseråd for Mallorca eller Spania, men sier til Flysmart24 at nordmenn i utlandet må være forberedt på å svare på spørsmål om egen helse.

- Før du reiser bør du ta høyde for at det kan skje endringer i tiltak og regler. Du bør sette deg inn i lokale myndigheters smittevernråd og -regler og hva forsikringen din, skriver FHI på sine nettsider.

De oppfordrer alle om å vurdere flere ting før du reiser på utenlandsferie:

  • Risiko for å bli smittet på reisen (reisemål, varighet, kontakt med andremennesker).
  • Risiko for å bli rammet av reiserestriksjoner, innreiseforbud, karantene eller andre tiltak i landet du reiser til.
  • Risiko for manglende kapasitet i helsetjenesten på reisemålet dersom du skulle bli syk.
  • Risiko for manglende mulighet for hjemreise dersom du skulle bli syk.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer