Krakow

Velkomen til Polens tredje største by, Unesco-listet og eks-hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

Krakow er Polens største by, med 760.000 innbyggere. Byen ved elven Wisla langt sør i landet, var Polens hovedstad inntil 1609. Byen tilhørte Østerrike i to perioder, fra 1795 til 1809 og fra 1846 til 1918. I motsetning til Warsawa, berget Krakow seg ganske urørt fra 2. verdenskrig, og byen ligger der klar til beundring, med byggverk fra veldig mange forskjellige tidsepoker.

Polen ble innlemmet i EU i 2004, men landet har ennå ikke gått over til euro. Fremdeles er det den polske zlotyen som gjelder.

>> Klikk her for å se bildespesialen fra alle byene

Vær og temperatur

Juni, juli og august er de varmeste månedene, med en gjennomsnittlig makstemperatur på 22 grader i juni, og 23 grader i juli og august.

Turistsesongen er fra mai til september, med høysesong i juli og august - så det kan være en idé å unngå de verste turistmånedene. Mai og september er fine måneder å reise hit; da er det behagelige temperaturer på rundt 19 grader, ifølge The Weather Channel.

Severdigheter

Wawel-høydenHer ligger Wawel kongelige slott, hvor monarkene bodde på 1000-tallet. Wawel-katedralen ligger også her, og var stedet hvor monarkene ble både kronet og begravet. Siden 1800-tallet har også polske nasjonalhelter blitt begravet her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer