Etter streiken:

Krav på dobbel erstatning

Du kan få mange tusen tilbake etter ferien.

REISETRØBBEL: Mange SAS-passasjerer og charterpassasjerer har krav på EU-kompensasjon etter flystreiken. Foto: Odd Roar Lange
REISETRØBBEL: Mange SAS-passasjerer og charterpassasjerer har krav på EU-kompensasjon etter flystreiken. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Klagesakene strømmer inn til SAS etter halvannen uke med streik. Og mens mange venter på refusjon for flyreiser som er kansellert eller forsinket, samt for mat og overnatting de har lagt ut for, er det stor usikkerhet hos flere reisende når det gjelder hva de har krav på.

Ikke alle får hjelp

- SAS prøver så langt det er mulig å booke om de berørte passasjerene til andre fly og avganger, både hos samarbeidspartnere og konkurrerende selskaper. Ettersom muligheten for ombooking av passasjerer til alternative flyginger i en presset ferieperiode er begrenset, så vil vi dessverre også måtte konstatere at SAS ikke i ethvert tilfelle kan tilby alle passasjerer et alternativ, sier Knut Morten Johansen, direktør for samfunns- og myndighetskontakt i SAS, til DinSide.

Dette får du tilbud om

- Passasjerene tilbys å endre reisen til et seinere tidspunkt, få reisen refundert, eller å få kompensasjon for egen arrangert alternativ transport (innen rimelighetens grenser). SAS vil forholde seg til gjeldende passasjerrettigheter, sier Johansen og fortsetter:

- All informasjon rundt dette vil jevnlig bli publisert på SAS sine nettsider og alle passasjerer som er berørt vil bli kontaktet via kontaktpunkter som SMS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer