Krev erstatning etter feriefiaskoen

Ble det mer fiasko enn ferie? Mener du at turoperatøren ikke ga deg det du hadde bestilt og betalt for? Se hvordan du kan fylle lommeboka etter tapte feriedrømmer.

Ble ikke ferien som du tenkte? Illustrasjonsbilde: Oddvar Johnsen Foto: Oddvar Johnsen
Ble ikke ferien som du tenkte? Illustrasjonsbilde: Oddvar Johnsen Foto: Oddvar Johnsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mangt du kan klage på, men ikke alt gir deg penger i pungen. Småforsinkelser, støv i krokene og hull i håndduken er ikke feil som bør gi deg dollartegn i øynene etter ferien. Er imidlertid det lovede svømmebassenget stengt, toalettet tett eller senga skitten, kan du om du velger riktig fremgangsmåte, håpe på noen kroner i erstatning. I fjor fikk nesten 40 prosent av de som klaget saken inn til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser medhold, og penger tilbake. Følg våre tips for å minimere tapet og øke sjansen for medhold.

Dette kan du klage på!Skroll ned for mer.

Pass tiden

Husk klagefristen. Du må klage på stedet, og om dere ikke blir enige, må du klage innen fire uker etter hjemkomst. Her får du oppskriften.

Klag på stedetSelskapet har krav på en mulighet til å utbedre eventuelle problemer. Svarer ikke flytur, hotell, beliggenhet eller andre forhold ved reisen til beskrivelsen i katalogen, skal du derfor klage umiddelbart til turoperatørens representanter på reisemålet. Klager du ikke på stedet, mister du også muligheten til å føre klagen videre overfor reklamasjonsnemnda om du fortsatt er misfornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer